Bitso, de Mexicaanse beurs, haalt $ 62 miljoen op om internationale expansie te helpen financieren

De grootste crypto-beurs in Latijns-Amerika, Bitso, heeft $ 62 miljoen dollar opgehaald in een serie B-financieringsronde. Deze financiering is Bitso van plan te gebruiken om zijn expansie in de regio te consolideren. Tegelijkertijd legt Bitso zijn focus op de opkomende markt van Brazilië. De investeringsfondsen Kaszek Ventures en QED Investors hebben de fondsenwervingsronde voor de Mexicaanse beurs werd geleid.

Mede-oprichter van QED, Nigel Morris, en algemeen directeur van Kaszek, Nicolas Szekasy, zullen na de ronde ook toetreden tot de raad van bestuur van Bitso. Morris verklaarde dat QED de cryptomarkt en Bitso lang in het vizier heeft gehouden. Het was een genoegen voor hun om het bedrijf te zien groeien en uitbreiden in Latijns-Amerika. Verder gaf Morris aan dat zij verheugd zijn dat Bitso hun eerste investering in hun portefeuille is.

CEO van Bitso, Daniel Vogel, zei dat zij als missie hebben, om op een eenvoudige, transparante en veilige manier universele toegang tot cryptocurrencies te bieden. En deze ook bruikbaar te maken in het leven van mensen. Vogel zei verder dat door de nauwe samenwerking met de briljante teams van QED en Kaszek Ventures, zij hun missie vooruit kunnen helpen.

Vogel zei ook dat deze ronde hun wereldwijde strategie zal financieren om het Bitso-platform in andere Latijns-Amerikaanse landen te blijven aanbieden. Hierbij is er een bijzondere focus op Brazilië. Ook Coinbase en Pantera Capital namen deel aan de financieringsronde van Bitso. De laatste investeringsronde van Bitso was in 2019.

Bitso breidde zijn activiteiten in Argentinië uit in februari en heeft plannen om de komende maanden uit te breiden naar meer landen in de Latijnse regio en wereldwijd. In juli overtrof Bitso voor het eerst een miljoen gebruikers, terwijl het aantal personeelsleden is verdubbeld in de afgelopen zes maanden. Volgens Kaszek’s Szekasy heeft Bitso het leidende crypto-ecosysteem in Latijns-Amerika opgebouwd en het bedrijf groeit exponentieel.

Szekasy gaf ook aan dat het team verreweg het sterkste is in de regio. Volgens hem combineert het team diepgaande technologische kennis met een goed begrip van de markt. Szekasy was vol lof over het platform van Bitso dat ontwikkeld is vanaf hun lancering. Hij gaf aan dat het platform beurstransacties, internationale betalingsmogelijkheden en bankfuncties omvat, die intuïtieve crypto-operaties mogelijk maken.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo