Bitstamp Review

Hallo daar! Welkom bij deze Bitstamp Review.

Laat me raden, u bent hier omdat u gehoord hebt over cryptocurrency en meer wilt weten over wat het is en hoe het werkt? Als dat zo is, bent u hier op de juiste plaats.

Om betrokken te raken bij cryptocurrency, moet je eerst wat kopen. De beste plaats om cryptocurrency te kopen is een crypto exchange. Crypto exchanges zijn platforms waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen. Er zijn tonnen exchanges, dus het is belangrijk om er een te kiezen die voor jou werkt.

Een van de meest populaire crypto beurzen is Bitstamp. In deze Bitstamp review, ga ik je alles vertellen wat je moet weten over dit uitwisselingsplatform. Zodra u klaar bent met lezen, zult u weten hoe Bitstamp werkt, wat de kosten zijn, voor wie het het beste werkt en of het veilig is of niet. Wat meer is, u zult weten of Bitstamp de juiste exchange voor u is.

Andere Bitstamp reviews hebben het niet over het verhaal van Bitstamp, maar deze wel. Het is belangrijk om te weten met wat voor soort bedrijf je te maken hebt als je handelt in cryptocurrencies.

Spring dus in mijn tijdmachine want deze Bitstamp review begint in 2011…

Het verhaal van Bitstamp

In 2011 waren twee vrienden Nejc Kodric en Damijan Merlak medeoprichters van Bitstamp in hun thuisland Slovenië. Bitstamp was een van de eerste platforms die concurreerde met Mt. Gox.

In de begindagen van de cryptohandel was Mt. Gox de grootste beurs in de branche. Maar het had ook veiligheidsproblemen. Mt Gox werd gehackt in juni 2011, en tegen 2014 was het failliet.

Kodric en Merlak begrepen het belang van veiligheid en betrouwbaarheid. Ze wisten dat gebruikers een beurs wilden die ze konden vertrouwen. Cryptocurrencies en de blockchain technologie waar ze op gebouwd zijn, zijn erg veilig. De beurzen die ze verhandelen zijn dat echter niet altijd. De oprichters van Bitstamp wilden dit rechtzetten.

In 2013 verhuisde Bitstamp een deel van zijn activiteiten naar Londen. Kodric en Merlak wilden met hun beurs in het centrum van het Europese bankwezen zitten. Het Verenigd Koninkrijk had echter niet de regelgeving die nodig is om de verkoop van cryptocurrency te begeleiden.

Het tweetal vond dat een van de grote problemen met cryptohandel was dat het niet gereguleerd genoeg was. Dit betekent dat er niet genoeg regels waren voor crypto beurzen om te volgen. Klanten vertrouwen bedrijven die zich aan de regels houden. Dus ging Bitstamp op zoek naar een land dat wel regels had!

De voormalige president van PayPal, David Marcus, vertelde Bitstamp om Luxemburg te proberen. Begin 2016 hadden Merlak en Kodric ontmoetingen met de Luxemburgse regering.

In april was Bitstamp ’s werelds eerste nationaal gelicentieerde crypto-uitwisseling geworden. Dit betekende dat Bitstamp de financiële wetten van Luxemburg zou volgen. Het betekende ook dat Bitstamp nu een licentie had in 28 landen in de Europese Unie. Dit was een enorme overwinning voor Bitstamp en voor cryptocurrency.

Sindsdien heeft Bitstamp zich verbonden met financiële instellingen over de hele wereld. Deze instellingen zijn onder andere Swissquote, Crédit Agricole en de Chicago Mercantile Exchange. Het is een van de meest gerespecteerde en populaire beurzen op de markt geworden.

Bitstamp is ook een van de grootste crypto beurzen. Maar hoe groot is Bitstamp? Dit zou geen erg goede Bitstamp review zijn (en het is een erg goede Bitstamp review!) als we niet naar de cijfers zouden kijken. Dus, laten we dat doen!

Hoe populair is Bitstamp?

Bitstamp is beoordeeld als de 11e beste grootste crypto exchange. Meer dan 90 miljoen US Dollars zijn gebruikt om cryptocurrencies te kopen en verkopen op Bitstamp in de laatste 24-uur! Bitstamp is goed voor ongeveer 1% van alle crypto beurshandel. U kunt handelen met Bitstamp in meer dan 60 landen, van de VS tot Nieuw-Zeeland, Brazilië tot Zuid-Korea en nog veel meer.

Wat is er nu zo goed aan Bitstamp? Laten we dat eens uitzoeken.

Wat is er goed aan Bitstamp?

✓ Fiat Handel: Bitstamp staat haar gebruikers toe om cryptocurrencies te kopen met fiat currencies. Fiat munteenheden zijn de officiële munteenheden van landen. Voorbeelden van fiat valuta zijn de Chinese Yuan (CNY), de Amerikaanse Dollar (USD) en de Russische Roebel (RUB).

Sommige cryptobeurzen – zoals Bittrex – staan het handelen met fiatvaluta’s niet toe. Dit is slecht voor beginners die voor het eerst een cryptocurrency kopen. Met Bitstamp kun je cryptocurrency kopen zonder dat je eerst een andere exchange hoeft te bezoeken.

De fiatvaluta’s waarmee je kunt handelen op Bitstamp zijn de Amerikaanse dollar (USD) en de euro (EUR). U kunt ook Zwitserse franken en Britse ponden gebruiken op Bitstamp, maar u zult niet in staat zijn om ermee te handelen. Ze zullen worden omgezet in USD of EUR voordat u ermee kunt handelen.

Betalingsmethodes: Bitstamp staat gebruikers toe hun rekeningen te financieren met creditcards en bankoverschrijvingen. Sommige exchanges – zoals Kraken – ondersteunen geen creditcardbetalingen. Bitstamp’s keuze aan betalingstypes maakt je eerste crypto trade een stuk eenvoudiger!

✓ Veiligheid: In januari 2015 werd Bitstamp gehackt en werden 19.000 Bitcoins (BTC) gestolen. De gestolen Bitcoins waren ongeveer 5 miljoen USD waard! Hierdoor vroegen veel gebruikers zich af, is Bitstamp wel veilig?

Sommige platforms – zoals Mt Gox – zijn zeer slecht omgegaan met hacks. Maar niet Bitstamp! Het team van Bitstamp heeft de veiligheid van de klant altijd voorop gesteld. Bij de hack van 2015 zijn er geen tegoeden van klanten verloren gegaan en het platform is volledig herbouwd om te voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Bitstamp heeft hard gewerkt om een van de meest veilige exchanges op de markt te worden. Bijna al haar fondsen worden bewaard in koude opslag. Dit betekent dat ze offline worden gehouden waar hackers er niet bij kunnen! Bitstamp-tegoeden zijn ook volledig verzekerd.

Ten slotte gebruikt Bitstamp PGP (Pretty Good Privacy) om alle informatie die door de gebruikers wordt geüpload privé te houden.

Dus ik denk dat je antwoord op de vraag “is Bitstamp veilig?” “ja” is!

✓ Kosten: Bitstamp kosten zijn vrij laag in vergelijking met de rest van de markt. Ze zijn ook makkelijk te begrijpen, wat geweldig is voor nieuwelingen. Bitstamp kosten veranderen afhankelijk van welke betaalmethode je gebruikt en waar je woont, dus we zullen er later meer in detail naar kijken.

✓ Klantenservice: Bij Bitstamp is de klant koning (of koningin!). Bitstamp wil haar handelaren tevreden houden. Het bedrijf beantwoordt e-mails van gebruikers binnen drie dagen en heeft een hulplijn in het VK voor noodgevallen. Gebruikers vinden een gedetailleerde FAQ-pagina op de homepage van Bitstamp.

✓ Reputatie: Weinig crypto exchanges hebben een betere reputatie dan Bitstamp. Bitstamp is professioneel en betrouwbaar. Het heeft banden gevormd met financiële instellingen over de hele wereld. Bitstamp is ook volledig gelicenseerd en is gecontroleerd door een Big Four accountancy bedrijf, Ernst & Young.

Mobiele app: Bitstamp heeft een mobiele app met een beoordeling van 4,8 op 5 in de Apple Store die gewoonweg geweldig is.

Dus, deze Bitstamp review heeft het gehad over de goede kanten van het platform. Zullen we eens kijken naar een paar slechte punten?

Wat is er slecht aan Bitstamp?

✗ Muntenkeuze: Bitstamp biedt slechts vijf cryptocurrencies aan om te verhandelen. Dit zijn; Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Als beginner is dit geen groot probleem, maar als u een pro-handelaar bent, wilt u misschien een betere selectie. Bitstamp biedt slechts 11 handelsparen. Terwijl de Binance beurs, bijvoorbeeld, er meer dan 100 biedt!

✗ Gebruiksvriendelijkheid: Als een professionele handelsbeurs, kan Bitstamp vrij ingewikkeld zijn. Nieuwe gebruikers kunnen Bitstamp moeilijk te gebruiken vinden. Het platform is goed ontworpen maar is waarschijnlijk te geavanceerd voor sommige newbies. Platformen zoals Coinbase worden soms aanbevolen in plaats van Bitstamp voor gebruikers zonder handelservaring.

Nu je het goede en het slechte hebt gehoord, ben je klaar om te beginnen met handelen? Ja? Dat is geweldig, want geen Bitstamp beoordeling zou compleet zijn zonder een gids over hoe te beginnen.

Hoe te beginnen met handelen op Bitstamp

Registratie

Om dit te doen, gaat u naar de startpagina van Bitstamp en selecteert u Registreren. Registratie is snel en eenvoudig.

Vervolgens ontvangt u een e-mail. De e-mail zal een link bevatten waar u uw wachtwoord moet veranderen. U krijgt ook de optie om twee-factor authenticatie in te stellen. Doe het!

Zoals u kunt zien, heeft Bitstamp zijn eigen PDF-gids voor verificatie, dus er is geen excuus om het niet te gebruiken!

Verificatie

Er zijn twee stadia van verificatie, waardoor de verificatietijd van Bitstamp vrij lang kan zijn. U moet echter beide stappen voltooien om alle functies van het platform te kunnen gebruiken.

Om de eerste stap te voltooien, gaat u naar Instellingen en vervolgens naar Accountverificatie en Identiteitsverificatie. Kies vervolgens voor Persoonlijke accountverificatie. U zult nu uw rijbewijs of paspoort moeten uploaden, evenals een bewijs van adres, zoals een gasrekening.

In de tweede fase van de verificatie moet je een code naar je telefoon laten sturen. Ga hiervoor naar Instellingen en vervolgens naar Account verifiëren en Telefoonnummer verificatie.

Zodra u deze stap heeft voltooid is uw rekening volledig geverifieerd en kunt u beginnen met handelen!

Handel

De makkelijkste manier om uw eerste cryptohandel te doen is met een kredietkaart. Het enige wat u hoeft te doen is het Kopen/Verkopen pictogram te selecteren en vervolgens Credit Card Aankopen te kiezen. Het onderstaande voorbeeld toont een creditcardaankoop van Bitcoin ter waarde van 50 US dollar. U wordt gevraagd uw gegevens in te voeren op dezelfde manier als wanneer u iets zou kopen bij Amazon of eBay. Zodra de betaling doorgaat, zal uw eerste cryptocurrency naar uw rekening worden gestuurd!

Gefeliciteerd, je bent een crypto handelaar! Best cool, toch?

BitStamp opslag: is BitStamp een portemonnee?

Nu u cryptocurrency heeft gekocht, moet u er toegang toe kunnen krijgen. De codes die worden gebruikt om toegang te krijgen tot cryptocurrencies worden opgeslagen in wallets. Portefeuilles kunnen online zijn, waar ze hot storage worden genoemd. Of offline, waar ze koude opslag worden genoemd.

Opmerking: Een portemonnee heeft publieke en private sleutels. U kunt uw publieke sleutel aan iedereen geven en zij kunnen u cryptocurrency sturen. Je private keys mag je nooit aan iemand laten zien! Zie het als een e-mail account. De publieke sleutel is uw adres en de privé-sleutel is uw wachtwoord.

Dus, is Bitstamp een portemonnee? Het antwoord is, soort van, maar niet echt.

Bitstamp is een crypto-uitwisseling die gebruikt kan worden als portemonnee. Bitstamp biedt zowel warme als koude portemonnee-opslag. Je moet nooit al je cryptocurrency online bewaren. Een combinatie van warme en koude opslag is het beste. Ik raad ook aan om een hardware wallet te gebruiken. Dit is een apparaat voor koude opslag, vergelijkbaar met een USB-stick. De Ledger Nano Sis een populaire hardware wallet.

Bitstamp kosten

Voordat ik deze Bitstamp review afsluit wil ik het nog even hebben over de Bitstamp kosten. Stortingen, opnames en transacties hebben allemaal hun eigen kosten;

  • Credit Card Aankopen – Een vergoeding van 5% wordt in rekening gebracht voor elke credit card aankoop.
  • Debetkaart Opname – Een vergoeding van ten minste 10 USD wordt in rekening gebracht voor het opnemen van geld met behulp van een debetkaart.
  • Internationale overschrijving – Er wordt 0,05% aan kosten in rekening gebracht voor stortingen via een internationale overschrijving (het minste wat u betaalt is 7,5 USD en het meeste is 300 USD). Voor het opnemen van geld via een internationale bankoverschrijving wordt 0,1% aan kosten in rekening gebracht (u betaalt minimaal 25 USD en er kunnen andere bankkosten in rekening worden gebracht).
  • SEPA kosten: Als u in de Europese Unie woont en gebruik maakt van euro’s, dan worden u SEPA (Single Euros Payment Area) kosten in rekening gebracht. Stortingen in de SEPA zijn gratis. Voor opnames wordt 3 EUR in rekening gebracht.
  • Handelskosten: Voor alle transacties onder 10.000 USD wordt 0,5% in rekening gebracht. Voor grotere transacties gaan de kosten omlaag. Bijvoorbeeld, voor transacties groter dan 20.000.000 USD wordt slechts 0,1% aan kosten in rekening gebracht.
  • Cryptocurrency: Het doen van stortingen en opnames met behulp van de cryptocurrencies die Bitstamp aanbiedt zijn gratis.
  • Tot nu toe hebt u veel geleerd over Bitstamp. Vervolgens zal deze Bitstamp review kijken naar de gebruikers van Bitstamp. Voor wie is Bitstamp bedoeld?

Voor wie is Bitstamp het best?

Bitstamp is een veilig en betrouwbaar platform. Het heeft miljoenen tevreden gebruikers. Beginners kunnen het echter moeilijk vinden om het platform te gebruiken. Het professionele ontwerp en de functies van Bitstamp zijn geweldig voor meer ervaren gebruikers, maar kunnen verwarrend zijn voor nieuwelingen.

Ik zou Bitstamp niet aanraden aan gebruikers die dit beeld eng vinden. Als u echter een beginner bent die graag uitgedaagd wordt en graag leert, dan zou Bitstamp een geweldige plek kunnen zijn om uw crypto-avontuur te beginnen.

Bitstamp biedt fiathandel en creditcardaankopen. Dit maakt het snel en gemakkelijk om te beginnen. Bitstamp is een perfecte exchange voor gebruikers die niet kunnen wachten om te beginnen handelen.

Conclusie

Bitstamp heeft dus een geweldige beveiliging en een team dat echt geeft om zijn gebruikers. Bitstamp is een van ’s werelds meest vertrouwde crypto beurzen aan het worden. Als je de basisprincipes kunt uitwerken, dan zou Bitstamp geschikt kunnen zijn voor jou.

Nu is het tijd om die vraag voor uzelf te beantwoorden. Dus, registreer, verifieer uw account en begin met handelen op BitSstamp!

Als u uw eerste transactie hebt gedaan, laat me dan weten wat u denkt… Is Bitstamp legitiem? Was deze Bitstamp beoordeling nuttig? Vertel het me! Ik hoor graag wat u ervan vindt!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.