Bittrex Review

Hallo daar, crypto fans! Het enige waar iedereen het over lijkt te hebben is een cryptocurrency, toch? Het is populairder dan Pokémon – gebruikersrecensies van Bittrex laten dat nog eens extra zien.

Er zijn zoveel verschillende soorten crypto’s om uit te kiezen. In totaal zijn er momenteel meer dan 1.500 verschillende cryptocurrencies!

Er lijken ook een miljoen verschillende plaatsen te zijn om cryptocurrencies te verkopen en te kopen. Deze plaatsen worden exchanges genoemd. Het kan echt moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Een populaire plaats om cryptocurrency te verhandelen is Bittrex. Maar is het wel goed?

Er zijn misschien andere Bittrex reviews, maar je hebt alleen deze nodig. Deze Bittrex review zal je niet alleen vertellen wat Bittrex is, maar het zal je ook vertellen hoe je het moet gebruiken.

Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, zult u weten of Bittrex de cryptobeurs voor u is.

Dus, laten we beginnen!

Voordelen

 • Zeer veilig
 • Lage, vaste kosten
 • Snelle uitwisselingen
 • Grote verscheidenheid aan crypto en fiat munteenheden

Nadelen

 • Sommige klachten van gebruikers over ondersteuning
 • Kan wat moeilijk zijn voor een nieuwkomer in de industrie

Bittrex – De sheriff van het Westen

De wereld van cryptocurrency wordt vaak vergeleken met het Wilde Westen. In de jaren 1800, haastten gekke cowboys zich naar de Westkust van Amerika om geld te verdienen en iets nieuws te beginnen op een plek zonder regels. Klinkt dat bekend?

Cryptocurrency is nog steeds wild. Je kunt snel geld verdienen, maar je kunt ook alles verliezen.

Coincheck, een Japanse crypto-uitwisseling werd in januari 2018 gehackt. Het verloor 530 miljoen munten. In Zuid-Korea moest een andere exchange genaamd Youbit de handel staken nadat hackers 17% van zijn valuta hadden gestolen.

Je geld stoppen in crypto exchanges kan erg riskant zijn. Dit is waar Bittrex om de hoek komt kijken.

Bittrex gelooft dat, om cryptocurrencies hun volledige wereldwijde potentieel te laten bereiken, mensen ze moeten kunnen vertrouwen. Bittrex weet dat gekke cowboys naar het Westen zullen gaan, of het nu veilig is of niet.

Wat Bittrex wil, is dat we er allemaal bij betrokken raken.

Bittrex werd in 2014 opgericht door Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach en Ryan Hentz. Het is gevestigd in Seattle, Washington. Het team heeft meer dan 50 jaar ervaring in beveiliging en ontwikkeling voor bedrijven als Microsoft, Amazon, Qualys, en Blackberry. Dus, als dit het Wilde Westen is, dan is Bittrex de Sheriff!

Veiligheid is de sleutel voor Bittrex. Bill Shihara en de bende zagen dat andere platforms gehackt werden. Ze besloten hun vaardigheden te gebruiken om een platform te bouwen dat investeerders kunnen vertrouwen.

Uitleg over het Bittrex Platform

Update 2021:
Vanaf 2021 biedt Bittrex gebruikers nu de mogelijkheid om digitale munten te kopen met fiat valuta’s. Dat gezegd hebbende, zult u moeten hebben doorgegeven hun volledige bank verificatieproces om dit te doen.

Bittrex is een crypto-to-crypto trading exchange. Op een crypto-to-crypto trading exchange kun je alleen handelen in cryptocurrencies. Dit betekent dat je geen cryptocurrencies kunt kopen met fiat currencies.

Opmerking: Een fiatvaluta is elke valuta die wordt ondersteund door een overheid. Voorbeelden van fiatvaluta’s zijn de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de Chinese yuan.

U kunt echter investeren in het gebruik van USDT. US Dollar Tether is een cryptocurrency waarvan de waarde gebonden of getethered is aan de waarde van de US Dollar, dus 1USDT is altijd 1USD waard.

Meer dan 190 verschillende cryptocurrencies staan genoteerd voor verhandeling op Bittrex. De site biedt ook 284 unieke handelsparen. Handelsparen zijn de twee valuta’s waarvoor een wisselkoers wordt aangeboden.

De populairdere cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Tether, hebben de meeste beschikbare handelsparen. Bitcoin alleen al heeft meer dan 450 handelsparen op Bittrex.

Om u een idee te geven over hoeveel handel er wordt gedaan op Bittrex, laten we eens kijken naar de cijfers voor 14 maart 2018;

Handelsvolume in US Dollars: 225.425.248
Aantal transacties: >54,982,070
Wereldwijde rangschikking: 12e
Zo, je weet nu wat Bittrex is, wie het gebouwd heeft en waarom. Vervolgens zal deze Bittrex review kijken naar de voors en tegens van het gebruik van Bittrex.

Wat is er goed aan Bittrex?

De voordelen van Bittrex zou omvatten:

Vergoedingen: Bittrex rekent een vast tarief van 0,25% op elke handel. Dit is een beetje hoger dan het gemiddelde, maar maakt de zaken een stuk eenvoudiger voor nieuwelingen. Het hebben van één tarief voor alle transacties maakt het onthouden van wat je hebt uitgegeven veel gemakkelijker.

Verscheidenheid: Bittrex heeft een grote keuze aan cryptocurrencies (>190). Hierdoor kunnen gebruikers zowel handelen met oudere bekende munten als met nieuwere zoals Loopring en Tron. Elke dag herziet Bittrex welke munten het aanbiedt. Het voegt spannende nieuwe munten toe zo vaak als ze kunnen. Ter vergelijking, Poloniex heeft slechts ongeveer 80 cryptocurrencies om te verhandelen.

Verificatie: Dit is het proces waarbij een exchange controleert wie je bent voordat je mag beginnen met handelen. Bittrex streeft ernaar om zo min mogelijk gebruikersinformatie in te nemen en tegelijkertijd het platform veilig te houden. Het doet dit met behulp van een dienst genaamd Jumio, die lokale records controleert. Jumio kan meer dan 100 miljoen mensen in meer dan 200 landen verifiëren. Dit betekent dat je alleen je naam, adres en geboortedatum hoeft op te geven. Het betekent ook dat handelaren van over de hele wereld gebruik kunnen maken van de exchange.

Snelheid: Bittrex is gebouwd met behulp van elastische computing. Dit betekent dat het platform transacties kan verwerken zodra ze plaatsvinden.

Wat is er slecht aan Bittrex?

Nu, als het gaat om een aantal minder-positieve aspecten van Bittrex, zouden ze er een beetje als volgt uitzien:

Fiat handel: Bittrex staat nog niet toe dat gebruikers handelen met fiatvaluta’s. In een recente podcast zei Bill Shihara dat gebruikers binnenkort in Amerikaanse dollars zullen mogen handelen. Tot dat gebeurt, moeten gebruikers Bitcoin, Tether of Ethereum bezitten voordat ze kunnen beginnen met handelen. Andere beurzen zoals Coinbase en Kraken staan gebruikers toe om cryptocurrency te kopen met fiat valuta’s. Vanaf 2021 is dit echter aangepakt, en worden fiatbetalingen nu ondersteund op het platform.

Toegankelijkheid: Bittrex gaat er prat op een veilig platform te zijn, maar dit heeft een keerzijde. Het lijkt erop dat Bittrex misschien te veilig is! Sommige gebruikers zijn buitengesloten van hun eigen accounts. Dit probleem wordt geweten aan de manier waarop Bittrex haar gebruikers verifieert. Bittrex werkt nu aan de balans tussen veiligheid en gemakkelijke toegang voor gebruikers.

Klantenservice: Sommige gebruikers zijn ontevreden over de manier waarop het platform met klachten omgaat. Sommige gebruikers hebben weken moeten wachten op een reactie. Bittrex heeft sorry gezegd voor de lange tijd die het duurde om de problemen met verificatie op te lossen.

Pomp-en-dump oplichting: Bittrex biedt zijn gebruikers veel verschillende cryptocurrencies aan.

Soms worden de nieuwere cryptocurrencies gebruikt voor pump-and-dump oplichting. Dit is hoe ze werken:

 • Een groep investeerders, groep A genaamd, kiest een goedkope munt. Ze kopen er veel van. Laten we ons voorstellen dat deze munt ‘Cheapcoin’ wordt genoemd.
 • De prijs van Cheapcoin gaat omhoog. Andere investeerders, Groep B genaamd, zien dat de prijs van Cheapcoin omhoog gaat, dus kopen ze er ook een paar.
 • Nu de prijs van Cheapcoin hoog is, verkoopt Groep A al zijn Cheapcoin. De prijs van Cheapcoin daalt weer.
 • Groep B blijft achter met een munt die ze alleen kunnen verkopen voor minder dan ze er voor hebben betaald. Dit soort oplichting kan op elk platform gebeuren. Bittrex moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van munten om op te nemen, zodat dit niet te vaak gebeurt.

Wanneer mensen een Bittrex exchange review lezen en ze zien dat het een paar problemen heeft vragen ze zich af, is Bittrex veilig? Om die vraag te beantwoorden, zal deze Bittrex review de veiligheid van Bittrex wat nader bekijken.

Bittrex Veiligheid

Bittrex is de meest veilige cryptocurrency exchange op de markt. Het team bestaat uit experts op dit gebied. In het systeem dat Bittrex gebruikt, wordt 80-90% van alle valuta offline gehouden. Dit wordt koude opslag genoemd. Tot nu toe is Bittrex nog niet gehackt en zijn klanten nog geen geld kwijtgeraakt.

Bittrex gebruikt ook twee-factor authenticatie voor al haar transacties.

Let op: Bij twee-factor authenticatie moet een gebruiker twee soorten informatie opgeven voordat een transactie kan plaatsvinden. De eerste soort is meestal een wachtwoord en de tweede is een code die naar de mobiele telefoon van de gebruiker wordt gestuurd.

Aangezien Bittrex in Seattle is gevestigd, volgt het de Amerikaanse wetgeving op de voet. Het volgt de Anti-witwas- en Know Your Customer-programma’s die door de Amerikaanse regering zijn opgezet. Deze programma’s zijn bedoeld om fraude en andere financiële misdrijven tegen te gaan.

De meeste problemen die gebruikers met het platform hebben, komen door de strenge veiligheidsprotocollen. Sommige gebruikers denken zelfs dat Bittrex verificatieproblemen gebruikt als een excuus om gebruikersaccounts te blokkeren en hun valuta af te pakken!

Wat denk jij? Is Bittrex legaal?

Bittrex is ongeveer net zo ver weg van het Wilde Westen van cryptocurrency als het mogelijk is om te zijn! Bittrex werkt heel hard om haar platform veilig te houden. Zoals ik al eerder zei, het gaat allemaal om het vinden van de juiste balans. Bittrex is zeer legitiem. Het moet alleen nog een beetje werken aan de toegang voor gebruikers en het sneller omgaan met feedback.

Deze Bittrex review heeft behandeld wat Bittrex is, wat er goed en minder goed aan is. Nu zal ik je laten zien hoe je kunt handelen op Bittrex.

Hoe gebruik je Bittrex?

Laten we het stap voor stap doen en vanaf het begin beginnen.

 1. Open een rekening
  Aan de slag gaan is eenvoudig. Ga naar de Bittrex homepage en klik op LOG IN en vervolgens op SIGN UP. Je wordt gevraagd om je email adres in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Zorg ervoor dat het een goed wachtwoord is!

Nu wordt er een e-mail naar je gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. Ga vervolgens naar INSTELLINGEN en klik op BASISVERIFICATIE. Je wordt gevraagd om je telefoonnummer in te voeren, Bittrex zal Jumio gebruiken om het te verifiëren.

Om two-factor authenticatie aan te zetten, ga je naar INSTELLINGEN en vervolgens TWO-FACTOR AUTHENTICATIE. Eenmaal aangezet zal Bittrex Google Authenticator gebruiken om je een nummer te sturen. Voer het nummer in en je account is klaar voor gebruik.

 1. Krijg een Bittrex adres
  Zoals ik al eerder zei, heb je wat cryptocurrency nodig voordat je Bittrex gaat gebruiken. Je zult een account moeten openen bij een exchange zoals Coinbase. Hier kun je cryptocurrency kopen met de fiatvaluta van je keuze (vanaf 2021 kun je dit ook op Bittrex doen).

Nu je wat munten hebt, kun je ze naar Bittrex sturen en ermee gaan handelen. Om dit te doen, moet je inloggen op je Bittrex account. Klik nu op WALLETS en kies de munten die je wilt verzenden. Hier gebruiken we Bitcoin als voorbeeld. Klik op het ‘+’ icoontje. Een bericht zal luiden DEPOSIT BITCOIN en je krijgt een link naar je Bittrex adres.

Je zult nu in staat zijn om Bitcoin van je Coinbase account naar je Bittrex adres te sturen en te beginnen met het maken van transacties.

Let op: Wallets en adressen kunnen erg verwarrend zijn! Adressen zijn net als je emailadres. Je kunt mensen vertellen wat je adres is en ze kunnen er dingen naartoe sturen. Om in je e-mails te geraken heb je een paswoord nodig. In crypto worden deze wachtwoorden private sleutels genoemd en ze worden veilig bewaard in portefeuilles. Adressen zijn dus openbaar (iedereen kan ze zien) en portefeuilles zijn privé (alleen jij kunt ze zien).

 1. Hoe te handelen op Bittrex
  Voordat je je eerste transactie doet, moet je een paar instellingen veranderen, zodat Bittrex wettelijk is toegestaan om je te helpen handelen. Om dit te doen, ga naar API KEYS en zet alles op ON behalve WITHDRAW. Kijk eens naar de afbeelding hieronder om te zien wat ik bedoel.

Ga nu naar CONFIG en selecteer Bittrex als je exchange. Ik hoop dat je nog wakker bent, want je bent klaar om te gaan handelen!

Selecteer MARKTEN om de valuta te kiezen die je wilt verhandelen. We zullen Ark als voorbeeld gebruiken. Je kunt zien voor welke prijs Ark wordt verkocht in het ORDERBOEK. Nu kun je het bedrag kiezen dat je wilt en een bod uitbrengen door op ARK KOPEN te klikken.

Wanneer je bod is geaccepteerd wordt je nieuwe valuta naar je Bittrex wallet gestuurd. Als je een tijdje gehandeld hebt zal je wallet er ongeveer zo uitzien.

 1. Opnames
  Wanneer je veel geld hebt verdiend met het handelen van crypto, wil je er misschien wat van opnemen. Om dit te doen, klik je op het ‘-‘ icoontje op je account scherm en voer je het adres in waar je de valuta naartoe wilt sturen. Je kunt bijvoorbeeld je Coinbase adres gebruiken of een andere externe wallet. Simpel!

Geen Bittrex review zou compleet zijn zonder een paar aanbevelingen. Is Bittrex iets voor jou?

Wie zou Bittrex moeten gebruiken?

De makers van Bittrex willen dat iedereen hun platform gebruikt. Ze willen dat het een mainstream aantrekkingskracht heeft. Dit betekent dat ze willen dat je oma het ook kan gebruiken!

Ik denk niet dat mijn oma Bittrex kan gebruiken. Ze denkt nog steeds dat je met het net gaat vissen…

Maar serieus, Bittrex is gebruiksvriendelijk. Ze maken het heel makkelijk voor beginners om het platform te gebruiken. Ik kan Bittrex echter niet aanbevelen als eerste exchange voor gebruikers omdat het momenteel geen fiat handel toestaat. Bittrex is geweldig, maar alleen nadat je wat handel hebt gedaan op een andere exchange. UPDATE 2020: Aangezien Bittrex momenteel inderdaad fiat trading toestaat, is dit aspect zeker geen probleem meer.

Nieuwe handelaren kunnen ook het aantal munten op Bittrex verwarrend vinden. Wanneer er honderden zijn om uit te kiezen is het makkelijk om de verkeerde te kiezen. Voor beginners, is het gemakkelijker om te beginnen met de handel met bekende munten. Expert handelaren zullen beter in staat zijn om te beslissen welke nieuwe munten goede investeringen zijn.

Bittrex heeft enkele problemen gehad met de klantenservice. Als je nieuw bent in de handel en je hebt een probleem, krijg je misschien niet de hulp die je nodig hebt van het Bittrex team. Hoewel, zoals ik al zei, ze werken eraan.

Dit alles gezegd zijnde, is waarschijnlijk het belangrijkste voor een nieuwe cryptohandelaar de veiligheid. Het feit dat de jongens achter Bittrex beveiliging hebben gedaan voor Microsoft en Amazon zal veel potentiële klanten plezieren.

Conclusie

Over het geheel genomen is Bittrex een veilige en gebruiksvriendelijke exchange met een grote keuze aan munten – zeker een van de top-tier exchanges die er momenteel zijn! Nu je weet hoe je het moet gebruiken, ben je klaar om Bittrex eens te proberen? Ik zou graag horen wat je ervan vindt! Waarom schrijf je niet je eigen Bittrex review en stuur het op?

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.