Blockchain Australië verdringt het cryptoproject Qoin in de detailhandel

Blockchain Australia heeft het lidmaatschap van Qoin van de vereniging beëindigd te midden van de beschuldigingen dat het cryptoproject een piramidespel is. Blockchain Australia de brancheorganisatie voor de nieuwe technologie in het land heeft Qoin, een cryptoproject voor detailhandelaren in Gold Coast Queensland uitgezet.Volgens een kennisgeving van disciplinaire maatregelen van 19 februari diende Blockchain Australia Qoin aanvankelijk met een oproep om te reageren op 29 januari. 

Qoin reageerde echter naar verluidt niet op de kennisgeving, waardoor Blockchain Australia werd gedwongen het project uit zijn lidmaatschapsrangen te verwijderen. De kennisgeving beschrijft zijn beslissing en luidt als volgt: 

“ Op 17 februari 2021 besloot het bestuur van Blockchain Australia na de Kennisgeving, Reactie en de omstandigheden van de zaak in overweging te hebben genomen op grond van de Grondwet om het lidmaatschap van Blockchain Australia van het Lid te beëindigen. Het voormalige lid is gevraagd het gebruik van het Blockchain Australia-logo en de naam te staken in verband met hun zakelijke of promotionele activiteiten.” 

Andrew Barker de chief marketing officier van Qoin vertelde Cointelegraph dat de verklaringen vals waren en verklaarde: “BCA koos ervoor om hun besluit eenzijdig in het publieke domein te plaatsen. Binnen één werkdag heeft hetzelfde vorige bestuurslid van BCA en zijn bekende medewerkers de BCA-kennisgeving uitgebreid met verdere valse misleidende en bedriegelijke uitspraken via sociale mediakanalen. ” Barker voegde toe: 

“Het feit dat een nationale vereniging zoals BCA ervoor heeft gekozen om Qoin aan te vallen in plaats van te steunen is voor ons gewoonweg verbijsterend. Dit is het grootste in Australië gevestigde Digital Currency-project dat meer dan 400-families omvat die 28.000 gevalideerde handelaren en bijna 50.000 Qoin-portemonneehouders bedienen. “ 

Volgens Barker handelt Blockchain Australia naar beschuldigingen die worden gepropageerd door externe entiteiten die dergelijke opvattingen hebben geuit op sociale mediakanalen zoals Twitter. De Qoin-website geeft niet langer het lidmaatschap van het project bij Blockchain Australia weer. 

Inderdaad, de actie van Blockchain Australia komt te midden van beschuldigingen dat Qoin een cryptopiramidespel is. In januari tweette de crypto-opvoeder en oprichter van Nuggets News Alex Saunders: Volgens de website van Qoin werkt het project door winkeliers te stimuleren om de crypto te accepteren met meer dan 28.000-deelnemers volgens de website. Critici zoals Saunders zeggen echter dat leden niet in staat zijn om geld uit het systeem te halen. 

Toen hem werd gevraagd commentaar te geven op beschuldigingen van zwendel, zei Barker: “We zijn niet op de hoogte van beschuldigingen van fraude die aan Qoin zijn geuit. Volgens de website van qoin.world benadrukken we u dat de Qoin Association regelmatig contact heeft met haar juridische adviseurs.We blijven werken binnen de noodzakelijke regelgevende richtlijnen en licenties in Australië en Nieuw-Zeeland, zoals we dat ook in elk land zullen doen terwijl we uitbreiden in de komende maanden. ” 

Blockchain Australia reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Cointelegraph voor commentaar. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.