Nederlandse cryptobeurs Blockport failliet. Waar ging het mis?

Het Nederlandse Blockport is inmiddels failliet. Nadat de beurs een veel belovende start had gingen de zaken snel slechter. Een mislukte STO lijkt de zaak nu de das om te doen.

Wat was/is Blockport?

De Nederlandse cryptobeurs Blockport werd in mei 2017 opgericht door twee Nederlandse cryptohandelaren. Zij merkten door hun ervaringen als trader dat de toen bestaande cryptobeurzen nogal wat steken lieten vallen.

Welke unieke eigenschappen ontwikkelden zij?

Het idee was dat zij gerenommeerde handelaren volgden bij hun investeringen. Vervolgens konden leden van Blockport de handelaar betalen in een eigen token. Daarnaast waren er diverse technische innovaties gepland.

Hoe succesrijk was Blockport?

Aanvankelijk leek de situatie gunstig voor Blockport. Er werd een nieuw kantoor betrokken en het team breidde snel uit. In de nadagen van de ICO-hausse van 2017 haalde Blockport in januari 2018 15 miljoen dollar op. Dat geld werd gespendeerd in de ontwikkeling van de eigen Blockchain-token. Ondertussen werd de beurs van Blockport geopend.

Waar ging het mis voor Blockport?

Toen de token bijna uitontwikkeld was en de bodem van de schatkist voor de ontwikkeltak in zicht kwam werd een STO voorbereid. Investeerders konden een belang kopen. Vanaf een investering van $ 500,- kreeg men zelfs al een winstuitkering en toegang tot de directievergaderingen. Gezien het succes van de eerdere ronde, waarbij 15 miljoen dollar werd opgehaald, verwachtte de markt dat de STO snel vol zou lopen.

Was de STO het beging van het einde?

Helaas liep het anders. De STO werd zeker niet uitverkocht (hoewel de target met 5 tot 6 miljoen dollar veel lager lag dan de eerdere 15 miljoen dollar) en uiteindelijk werd zelfs de minimum doelstelling niet gehaald.

[affcoups id=”3782″]

Inmiddels was de token op de markt gebracht. De gevolgen van de mislukte STO voor de token waren rampzalig. De koers stortte liefst 93% in.

Al met al daalde het vertrouwen. Bovendien bleek dat de bedrijfsvoering voor de beurs zoals deze was niet rendabel genoeg bleek. Hierop besloten de eigenaren de stekker uit het initiatief te trekken. De investeerders zijn terugbetaald en de beurs is inmiddels failliet verklaard. De eigenaren geven aan in gesprek te zijn over een doorstart.

Bron: ccn.com

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.