Search
Close this search box.

BNY Mellon, de oudste bank van Amerika, zal Bitcoin beheren

De oudste bank van Amerika, Bank of New York Mellon, heeft plannen aangekondigd om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te beheren, over te dragen en uit te geven als vermogensbeheerder namens haar klanten. Naar verluidt kwam de aanzet voor de beslissing van institutionele beleggers – de top van de klanten van BNY Mellon – tijdens het 2021 bull-seizoen voor de activaklasse.

BNY Mellon niet de eerste bekende naam in de traditionele financiële wereld die digitale activa omarmt, zoals de Wall Street Journal opmerkt. Instellingen zoals Fidelity Investments zijn al lang in het spel. Het is toch de eerste nationale custody-bank die zich op korte termijn committeert aan de introductie van cryptocurrency-custody voor zijn klanten. Dat betekent later dit jaar.

Chief executive van de asset-servicing en digitale activiteiten van de bank, Roman Regelman, wordt door de WSJ geciteerd waarbij aangegeven werd dat digitale activa een deel van de mainstream worden. BNY Mellon is van plan om cryptocurrencies te beheren met behulp van een platform, nu in prototypeversie. Het platform zal ook worden gebruikt om traditionele holdings zoals schatkistpapier en aandelen te behandelen, volgens het rapport.

Er zijn ook geen limieten gesteld door BNY Mellon aan de soorten cryptocurrencies die het kan beheren. Naar verluidt heeft een toegewijd team van bankbestuurders, geleid door Mike Demissie, de taak gekregen om toezicht te houden op de integratie van bewaring en beheer van cryptocurrency in alle activiteiten van de bank. Regelman verwacht toch dat de volledige integratie van digitale activa in traditionele bankinfrastructuur nog drie tot vijf jaar zal duren. Terwijl BNY Mellon zijn plannen voortzet.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.