Brave privébrowser integreert IPFS-ondersteuning naar desktopversie

Brave Browser heeft IPFS geïntegreerd in zijn desktopwebbrowser voor Windows, macOS en Linux.

Brave Browser, een populaire webbrowser met blockchain, heeft ingebouwde ondersteuning van InterPlanetary File System, of IPFS, om de toegang tot het gedecentraliseerde web te versterken.

Volgens een aankondiging van 19 januari heeft Brave IPFS geïntegreerd in zijn desktopwebbrowser voor Windows, macOS en Linux, waardoor gebruikers het protocol met een paar klikken kunnen installeren.

IPFS is een peer-to-peer hypermedia-protocol dat is ontworpen om het web sneller, veiliger en opener te maken. Het protocol is bedoeld als aanvulling op of mogelijk zelfs vervanging van het Hypertext Transfer Protocol, of HTTP, een belangrijk clientgebaseerd protocol dat wordt gebruikt om webpagina’s over een netwerk over te dragen. In de aankondiging wees Brave op enkele cruciale problemen in verband met HTTP:

“Het onderliggende protocol van het internet is tegenwoordig HTTP, dat bepaalt waar de stroom in die applicaties zit. HTTP geeft uitgevers de volledige controle over de beschikbaarheid van diensten en gegevenstoegang, waardoor eindgebruikers passieve ontvangers krijgen in plaats van dat ze agentschap hebben in de relatie.”

Als zodanig is de IPFS-integratie met de Brave-browser een grote stap in de richting van het herdefiniëren van de bestaande internetarchitectuur, waarbij individuen de controle hebben in plaats van uitgevers, zei Brave.

“IPFS verandert deze dynamiek door directe communicatie en delen tussen gebruikers via een coöperatief openbaar netwerk mogelijk te maken”, voegde het bedrijf eraan toe.

De eerste release van native ondersteuning voor IPFS biedt basisknooppuntfunctionaliteit, en Brave is van plan om in 2021 meer IPFS-implementaties te introduceren, inclusief het toevoegen van IPFS-ondersteuning aan de Android-browser van Brave. Het bedrijf zal ook experimenteren met het integreren van de functies en economische modellen van het token van het Brave-netwerk, Basic Attention Token (BAT) en Filecoin (FIL).

Brave is niet het enige bedrijf dat actief experimenteert met IPFS. In maart 2020 bracht Opera-browser officieel IPFS-native adressering uit in hun Android-browser, waarmee standaardondersteuning voor IPFS op Android 57 werd geïntroduceerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.