Britse beleggings-beheerder verschuift allocatie naar Bitcoin van goud in ‘defensieve beweging’

De institutionele overstroming naar BTC gaat door.

Een investering manager dat in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, heeft Bitcoin (BTC) aan zijn portefeuille toegevoegd, wat de voortdurende institutionele verschuiving naar digitale activa onderstreept.

Deze investerings-manager met aandelen genoteerd aan de London Stock, Ruffer Investment Company Limited, heeft zijn nieuwe Bitcoin-strategie bekendgemaakt.

In een prestatie-update en commentaar van de manager die dinsdag werd gepost, zei Ruffer dat het Bitcoin aan zijn Multi-Strategies Fund heeft toegevoegd, voornamelijk als een defensieve stap tegen de “voortdurende devaluatie” van fiatgeld. Het fonds houdt nu ongeveer 2,5% van zijn activa in Bitcoin.

De toewijzing vond plaats in november nadat Ruffer zijn blootstelling aan goud had verminderd voor BTC.

Ruffer zei:

“We zien dit als een kleine maar krachtige verzekering tegen de voortdurende devaluatie van de belangrijkste valuta’s ter wereld. Bitcoin diversifieert de (veel grotere) investeringen van het bedrijf in goud en inflatiegekoppelde obligaties en fungeert als een afdekking voor enkele van de monetaire en marktrisico’s die we zien. “

Ruffer was opgericht in 1994, en heeft sinds 30 november 20,3 miljard euro ($ 27,2 miljard) aan vermogen onder beheer. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 6.600 klanten, bestaande uit individuen, gezinnen, pensioenfondsen en liefdadigheidsinstellingen.

De zet van Ruffer weerspiegelt een recente oproep van JPMorgan Chase dat Bitcoin stilletjes het marktaandeel van goud opeet. In een notitie aan klanten die vorige week werd vrijgegeven, zeiden kwantitatieve strategieën onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou dat de acceptatie van Bitcoin zou kunnen leiden tot “structurele tegenwind” voor goud.

De strategen schreven:

“Indien deze thesis voor de middellange tot langere termijn klopt, kan de goudprijs de komende jaren te lijden hebben onder structurele tegenwind.”

2020 is een transformerend jaar geweest voor Bitcoin, aangezien door bedrijven als Grayscale, PayPal, MicroStrategy en MassMutual die het verhaal over digitale activa herschreven.

Erik Voorhees, Crypto-pionier en ShapeShift CEO, vermoed dat krachtige institutionele spelers activa zoals Bitcoin zullen beschermen tegen overschrijding door de overheid. Met grote instituties in het spel, wordt door de Bitcoin markt een natuurlijke versterking gevormd tegen opdringerige regelgeving.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo