BTC, ETH, LTC, ADA en BNB zijn de top 5 cryptocurrencies om deze week te bekijken

Momentumhandelaren ploegen in, wanneer de prijs van een activum een nieuw record bereikt, omdat ze een kans voelen om de transactie hoger te maken. Nadat de prijs van Bitcoin (BTC) op 16 december voorbij de $ 20.000 schreed, werd hetzelfde gezien. De prijs had op 19 december een intraday-high bereikt van $ 24.197,46, een rally van 21% in vier dagen.

Handelaren die derivaten gebruiken om hun winsten te vergroten, worden aangetrokken door deze scherpe bewegingen in de Bitcoin-prijs. Of handelaren die hun bestaande posities afdekken door neerwaartse bescherming te kopen. Dit heeft ertoe geleid dat de openstaande interesse in Bitcoin-opties de vorige week een nieuw record bereikte van $ 6,5 miljard.

Detailhandelaren kopen over het algemeen naakte opties met de droom een meevaller te verdienen met het optiecontract. Terwijl professionele handelaren ingewikkelde optiestrategieën gebruiken om hun posities te bepalen. De hoge openstaande rente op de uitoefenprijs van $ 36.000 en de call-optie van $ 52.000 laten het zien.

Er is een verkoper en een koper voor elk optiecontract. Professionele handelaren geven er over het algemeen de voorkeur aan om de optiecontracten te verkopen. En de premie te innen wanneer de afloop waardeloos is. Voordat detailhandelaren naakte optiecontracten kopen, moeten zij daarom weloverwogen beslissingen nemen.

Bepaalde altcoins zijn hoger getrokken door het bullish momentum op Bitcoin. Deze top-5 cryptocurrencies zouden de komende week handelsmogelijkheden kunnen bieden.

BTC/USD

Nadat de prijs de $ 20.000 overhead weerstand overschreed, kreeg Bitcoin vaart. Echter, de snelle stijging van de afgelopen dagen heeft de relatieve sterkte-index (RSI) diep in het overgekocht gebied geduwd. Dit suggereert de mogelijkheid van een stabilisatie of een correctie in de komende dagen. Nadat de prijs boven een kritiek niveau komt, zoals een recordhoogte, wordt het niveau gewoonlijk verlaagd en opnieuw getest.

Het BTC/USD-paar kan in dit geval dalen van de weerstandszone van $ 25.000 – $ 26.000 en het break-out-niveau opnieuw testen op $ 20.000. De bulls zullen opnieuw proberen de uptrend te hervatten, als de prijs agressief terugkaatst van deze ondersteuning. Als de bulls hierin slagen, zal het suggereren dat $ 20.000 de nieuwe bodem voor het paar is.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, kan het paar naar het 50-dagen simple moving average dalen op $ 17.960. Als de beren de prijs onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($ 20.356) en de $ 19.500 support laten zakken. De trend stijgt, toch vinden de bulls het moeilijk om de prijs boven $ 23.795,29 te houden.

Dit suggereert dat na de recente forse stijging, de beren proberen de rally te vertragen. De negatieve divergentie op de RSI is een signaal dat het momentum mogelijk afneemt. Zakt de prijs onder de 20-EMA zakt, dan kan het paar dalen tot $ 22.272,63. Het is van belang om op dit kortetermijnniveau te letten. Want als het overschreden wordt, kunnen de kortetermijnhandelaren winst boeken.

Omdat het de prijs snel kunnen verlagen naar de 50-SMA en vervolgens naar $ 20.000. Als de prijs stijgt en zich boven $ 24.000 handhaaft, wordt deze weergave ongeldig. Momentum-traders hebben de touwtjes in handen, is de suggestie van een dergelijke beweging.

ETH/USD

Op 16 december overschreed Ether (ETH) het stijgende driehoekspatroon en steeg de prijs op 17 december naar $ 676,325. Echter, de bulls konden de hogere niveaus niet volhouden. Toch is positief te noemen dat de bulls de prijs niet hebben laten dalen tot onder de directe support van $ 622,807. Nu zit de prijs tussen $ 622,807 en $ 676,325. De volgende etappe van de uptrend zou kunnen beginnen.

Als de bulls de prijs boven $ 676,325 kunnen stuwen, zou de prijs het patroondoel van $ 763,614 kunnen bereiken. De bulls hebben de overhand zoals de oplopende voortschrijdende gemiddelden suggereren. Als de beren, tegenovergesteld, de prijs onder $ 622,807 laten zakken, zou het ETH/USD-paar kunnen dalen naar de 20-daagse EMA ($ 599). De bulls zullen proberen de uptrend te hervatten, als de prijs met kracht van deze steun terugkaatst.

Als de prijs onder de trendlijn van de driehoek daalt, zal de trend omslaan in het voordeel van de beren.

Op een 4-uurs grafiek is er een symmetrische driehoeksformatie, die doorgaans als een vervolgpatroon dienst doet. Het paar kan de uptrend hervatten, als de bulls de prijs boven de driehoek kunnen duwen. Een daling naar de $ 622.807-ondersteuning is integendeel mogelijk, als de prijs onder de driehoek zakt. Het paar kan momentum verliezen en naar de trendlijn van de driehoek zakken, als de bears de prijs onder de 50-SMA laten zakken.

LTC/USD

Op 16 december kreeg Litecoin (LTC) vaart na het doorbreken van de symmetrische driehoek. Op 19 december werd het beoogde doel van de ontsnapping uit de driehoek bereikt en dat was $ 119,77.

Echter, het momentum is sterk in het voordeel van de bulls. Daalt de prijs niet tot onder de 50% Fibonacci-retracement op $ 101.868, zal dit suggereren dat de bulls geen haast hebben met winst maken. De kans op een rally boven $ 124.1278 wordt vergroot met een ondiepe terugval. Gebeurt dit, dan kan het LTC/USD-paar stijgen tot $ 140. Het paar zou kunnen corrigeren naar de 20-daagse EMA ($ 90), in tegenstelling tot deze veronderstelling.

Als de prijs onder $ 101.868 daalt. Vindt een diepere correctie plaats, dan suggereert het dat het momentum is verzwakt. Verder kan dit leiden tot een bereikgebonden activiteit voor een paar dagen. Nu ervaart het paar een correctie die mogelijk de 20-EMA bereikt op de 4-hour chart. Een sterk herstel van deze steun zal erop wijzen dat het sentiment positief is en dat de bulls op dalen kopen.

De uptrend kan worden hervat, als de bulls de prijs boven $ 124,1278 duwen. Tekenen van een negatieve divergentie zijn te zien op de RSI. Daalt de prijs en houdt deze aan onder de 20-EMA, dan zal dit suggereren dat het momentum is verzwakt. Er kan dan mogelijk een diepere correctie op de kaarten zitten.

ADA/USD

De afgelopen dagen werd Cardano (ADA) verhandeld binnen een bereik van $ 0,13 tot $ 0,175. Op 17 december sloeg de altcoin af van de overheadweerstand. Echter, de bulls hebben niet veel terrein opgegeven. Dit wijst uit dat handelaren zich niet haasten om winst te boeken. Het wordt gesuggereerd dat bulls de overhand hebben door de stijgende voortschrijdende gemiddelden en de RSI in het positieve gebied. Het ADA/USD-paar zou kunnen stijgen naar $ 0,22, als de kopers de prijs boven de $ 0,175 tot $ 0,1826315 bovengrondse weerstandszone kunnen drijven. En daarna naar $ 0,235.

De bulls zullen proberen de opwaartse trend te hervatten, als de prijs lager wordt dan de huidige niveaus. Maar terugkaatst van de 20-daagse EMA ($ 0,154). Als de beren de prijs onder de 20-daagse EMA laten zakken tegenovergesteld hieraan, zou het paar kunnen dalen tot $ 0,13 en het verblijf binnen het bereik kunnen verlengen.

De prijs consolideert nu in een krappe bandbreedte van $ 0,16 tot $ 0,17. Een evenwicht tussen vraag en aanbod wordt gesuggereerd door de afvlakking van de 20-EMA en de RSI net boven het midden. Het paar dalen tot $ 0,150, als de bears de prijs onder de 50-SMA laten zakken. Een dergelijke zet vergroot de kans op voortzetting van de bereikgebonden activiteit.

Als het paar boven $ 0,17 stijgt, aan de andere kant, zullen de bulls proberen de prijs boven de $ 0,175 te duwen naar $ 0,1826315. De uptrend kan hervat worden, als ze hierin slagen.

BNB/USD

De afgelopen weken zat Binance Coin (BNB) vast in een bereik van $ 25,6652 tot $ 32. Op 19 december duwden de bulls de prijs boven de overheadweerstand. Gisteren hebben ze dat gevolgd met een nieuwe opwaartse beweging. Nu heeft het BNB/USD-paar de overheadweerstand van $ 35,4328 bereikt, van waaruit op 25 november de prijs van richting was veranderd.

Een hertest van het hoogste punt ooit op $ 39,5941 is mogelijk, als de bulls de prijs boven deze weerstand kunnen pushen en vasthouden. Gesuggereerd wordt dat stieren de overhand hebben door de 20-daagse EMA ($ 30) die begint op te duiken. En de RSI bevindt zich dicht bij de overgekocht zone. De uptrend kan doorgaan als de bulls de prijs boven $ 39,5941 kunnen duwen, met als volgende doel op $ 50.

Als de prijs vanaf de huidige niveaus daalt en weer onder de $ 32 daalt, wordt deze optimistische visie ongeldig. Zo’n stap suggereert nog een paar dagen stabilisatie. De bulls hadden de prijs boven de overheadweerstand gedrukt, echter konden ze de hogere niveaus niet volhouden. Gesuggereerd wordt dat de beren agressief het $ 35.4338-level verdedigen.

Echter, de oplopende voortschrijdende gemiddelden en de RSI in de overgekocht zone, duiden op voordeel voor de bulls. Dit vergroot de kans op een pauze boven $ 35.4338, als de bulls niet toestaan dat de prijs onder de $ 33.3888 daalt. Een daling naar de 20-EMA en vervolgens naar $ 32 is omgekeerd mogelijk, als de beren de prijs onder $ 33,3888 laten zakken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.