Search
Close this search box.

BTC wordt wettig betaalmiddel en daarom is 7 september ‘Bitcoin Day’ in El Salvador

Drie maanden nadat het parlement de historische stemming had aangenomen is het op 7 september zover, de Bitcoin-wet van El Salvador is officieel van kracht. Nu is de Midden-Amerikaanse natie het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel erkent.

Nayib Bukele, de president van El Salvador, twitterde eerder op de dag, dinsdag, 3 minutos para hacer historia, betekent in 3 minuten schrijven we geschiedenis. Echter, de eerste dag van het Bitcoin-experiment van El Salvador werd enigszins ontsierd, want de door de staat uitgegeven Chivo-wallet leed servercapaciteitsfouten. De situatie werd besproken door president Bukele.

En hij merkte op dat voor een paar momenten het niet zal werken @chivowallet. Hij legde uit dat ze de wallet hebben losgekoppeld terwijl ze de capaciteit van de beeldopnameservers hebben vergroot. Daarom hadden sommige mensen installatieproblemen. Ze corrigeren het liever voordat ze het opnieuw verbinden, volgens president Bukele.

El Salvador heeft 200 BTC gekocht, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Zo komt het Bitcoin-bezit van het land op 400 coins. Onlangs is er een Bitcoin-fonds van $ 150 miljoen goedgekeurd door het parlement van het land met als doel conversies van BTC naar Amerikaanse dollars te vergemakkelijken. Meer bulkaankopen van Bitcoin worden dus verwacht, waarbij de president zelfs de intenties aangeeft om de BTC-acquisitie van het land op te voeren.

De Midden-Amerikaanse natie heeft aanzienlijke steun gekregen van de Bitcoin-gemeenschap, sinds de stemming in juni. Naar verwachting zal de lancering van dinsdag worden herdacht met een solidariteitsaankoop van $ 30 BTC van verschillende Bitcoin-voorstanders in Latijns-Amerika en wereldwijd.

Bitcoin-persoonlijkheden zoals MicroStrategy CEO Michael Saylor en Human Rights Foundation chief strategy officer Alex Gladstein hebben hun invloed gebruikt om het plan te ondersteunen. Uitvoerend directeur van crypto-uitwisseling CEX.IO, Konstantin Anissimov, vertelde aan Cointelegraph dat de acceptatie van Bitcoin in El Salvador, BTC als valuta valideert.

Bitcoin biedt opvallende financiële hulp aan landen met zwakke economieën zoals El Salvador, volgens Anissimov. Hij legde uit dat voor deze economieën het grote voordeel dat Bitcoin zal hebben, is dat de economieën aan niemand schulden hoeven te betalen. Ook betekent het voor de adoptie van cryptocurrencies en voor crypto-startups dat deze landen uitstekende kansen bieden.

Uiteindelijk zal dit de belastingen verhogen en een groeipunt worden voor dit land, volgens Anissimov. In El Salvador is de acceptatie van Bitcoin met opwinding en vijandigheid van binnen en buiten het land ontvangen. Enkele gepensioneerden protesteerden in augustus tegen de Bitcoin-wet. Ze protesteerden uit angst dat de overheid hun pensioenen zou betalen in BTC in plaats van in Amerikaanse dollar.

Naar verluidt is maar liefst 70% van de bevolking van het land tegen de acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. El Salvador is ook gewaarschuwd door wereldwijde financiële entiteiten zoals het Internationaal Monetair Fonds om BTC niet als wettig betaalmiddel te gebruiken. Dinsdag sprak Mark Mobius van Mobius Capital Partners met Bloomberg.

Mobius bekritiseerde het Bitcoin-adoptieplan van El Salvador sterk en verklaarde dat het land naar strohalmen greep.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.