Building Empires: Grootste crypto-exchanges streven naar wereldwijde aanwezigheid

Crypto-exchanges zoals OKEx, Binance, Huobi, Kraken en Bitmex schetsen de belangrijkste uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het streven naar wereldwijde activiteiten.

Bij het stimuleren van acceptatie rond het wereld speelt cryptocurrency-uitwisselingen een belangrijke rol, maar zelfs de grootste operaties staan voor aanzienlijke uitdagingen wanneer ze proberen hun diensten uit te breiden. De komst van Bitcoin (BTC) en de daaropvolgende ontwikkeling en lancering van talloze andere cryptocurrencies hebben de manier veranderd waarop mensen over de hele wereld naar transacties kijken.  Afhankelijkheid van traditionele banksystemen is niet langer de enige optie die voor mensen beschikbaar is.

Blockchain-netwerken en cryptocurrencies kunnen conventionele financiële systemen omzeilen en mensen in staat stellen rechtstreeks transacties te verrichten, zonder tussenkomst van een gecentraliseerde instelling. Gebruikers zouden peer-to-peer transacties uitvoeren in een ideale, cryptografisch beveiligde wereld. Maar, er zijn enkele toetredingsdrempels voor niet-ingewijden. Daarom gebruiken de meeste van degenen die nieuw zijn in cryptovaluta uitwisselingen als hun toegangspunten tot het ecosysteem terwijl ze hun fiat-valuta omzetten in hun cryptocurrency naar keuze. Gebruikers worden verwend in 2020 door keuzes met het enorme aantal internationale cryptocurrency-uitwisselingen.

Een handvol van deze exchanges proberen intussen voorop te lopen en zichzelf te vestigen als echt mondiale ondernemingen. Maar wat zijn de belangrijkste uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, en hoe hebben ze hun respectieve rijken opgebouwd?

Een juggling act

Het is duidelijk dat het bouwen van een succesvolle exchange een enorme hoeveelheid tijd en middelen vereist, evenals de mogelijkheid om op elk moment door een aantal hindernissen te springen.

Aangezien veel landen hun eigen regels en wetten hebben over het gebruik van cryptocurrencies en de overdracht en doorstroming van fiat-valuta’s, wordt dit nog verergerd bij het werken over grenzen en continenten heen.

De CEO van OKEx, Jay Hao, deelde met Cointelegraph dat er een aantal overwegingen zijn die zorgen voor een complexe en uitdagende zakelijke omgeving, wat houdt in dat “de meeste CEO’s in deze branche niet veel slapen”. 

Jay Hao voegde toe:

“Één van de moeilijkste bedrijven om in te leven is waarschijnlijk het laten groeien van een wereldwijde crypto exchange. Er zijn veel uitdagingen, van het aantrekken en behouden van het juiste talent tot het consolideren en uitbreiden van uw gebruikersbestand, het verzekeren van liquiditeit, diepte van de markt en een aantrekkelijk productaanbod. U moet er ook voor zorgen dat de centrale robuust en veilig is, grote onverwachte volumes aankan met bijna geen uitvaltijd, terwijl u tegelijkertijd voldoet aan de eisen van toezichthouders. De lijst met uitdagingen kent eigenlijk geen einde. “

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, ook wel bekend als “CZ”, benadrukte in een recent interview met CoinTelegraph het belang van een “globale mentaliteit” met behoud van een duurzaam bedrijfsmodel. Om dit te kunnen doen, is CZ van mening dat uitwisselingen de specifieke behoeften van gebruikers in verschillende regio’s moeten begrijpen. In het woorden van CZ, “We hebben verschillende benaderingen voor verschillende markten”

Dit werd erbij gevoegd door CZ:

“We moeten ervoor zorgen dat we altijd een solide infrastructuur voor de gebruikers bieden en hun ervaring verbeteren om een wereldwijd bedrijf te runnen, wat vooral belangrijk is voor de 24/7 crypto-ruimte. Vervolgens hebben we teamleden uit verschillende gemeenschappen om op maat gemaakte producten en diensten aan een lokale markt te leveren en ervoor te zorgen dat onze marketingstrategie is afgestemd op de lokale cultuur, gewoonten en taal. “

Ciara Sun, Huobi’s hoofd van wereldwijde zaken en markten, deelde een soortgelijk idee en benadrukte twee belangrijke overwegingen waarop de beurs zich sinds de oprichting heeft gericht: lokalisatie en naleving van de regelgeving. Sun zei aan Cointelegraph dat een goed begrip van de wensen en behoeften van gebruikers een drijvende factor is bij het lanceren van uitwisselingsondersteuning in nieuwe regio’s:

“Lokalisatie houdt niet in alleen de uitwisseling in een nieuwe taal aanbieden. In verschillende markten en regio’s hebben gebruikers elk verschillende voorkeuren, gewoonten en vereisten, dus we moeten ons aanpassen aan elk publiek en lokale gebruikers ervaringen op maat bieden.”

Zoals Sun uitlegt, biedt het begrijpen waarom gebruikers in specifieke landen of regio’s cryptocurrencies willen gebruiken ook enig inzicht in wat voor soort aanbiedingen op verschillende plaatsen zullen werken:

“Voordat we deze betreden besteden we veel tijd aan het leren van de fijne kneepjes van een nieuwe markt”

Cointelegraph sprak ook met BitMEX om zijn mening te geven over de meest uitdagende aspecten van het runnen van een operatie over het hele continent. Volgens een woordvoerder van het bedrijf:

“Als een 24/7 handelsplatform voor cryptocurrency-derivaten dat gebruikers van over de hele wereld bedient, is ons vermogen om naadloze ondersteuning te bieden, ongeacht de tijdzone, een belangrijk onderdeel van onze service. Ons klantenserviceteam is nu een van de grootste teams binnen onze organisatie en biedt ondersteuning in meerdere talen. “

Aan Cointelegraph zei een woordvoerder van de exchange Kraken dat regelgevingsoverwegingen in verschillende rechtsgebieden enkele van de moeilijkste uitdagingen zijn bij het opzetten van nieuwe operationele bases:

“Duidelijke richtlijnen voor regelgeving zijn belangrijk omdat ze helpen bepalen welke producten we kunnen aanbieden en op wie we ons kunnen richten met onze bedrijven. Het kan ook zorgen voor een gelijk speelveld voor alle concurrenten, als het goed wordt gedaan. Bovendien blijft onderwijs een focus van ons, omdat er zowel bewustwording als kennislacunes zijn als het gaat om crypto en de voordelen ervan.”

Navigeren door de wereldwijde wateren

Dus een wereldwijde cryptocurrency-uitwisseling worden is ook geen eenduidige onderneming, aangezien er geen enkele regelgevende instantie bestaat voor de industrie. Regulering in hoge mate is afhankelijk van individuele landen en hun wetten, aangezien cryptocurrencies al iets meer dan een decennium bestaan.

Aangezien de meeste financiële instellingen over de hele wereld te maken hebben met strikte controlemaatregelen van regelgevende instanties, hebben

Cryptocurrency-exchanges hebben vergelijkbare praktijken moeten toepassen, aangezien de meeste financiële instellingen over de hele wereld met strikte controlemaatregelen te maken hebben van regelgevende instanties. Veel van deze activiteiten moeten voldoen aan de Know Your Customer- en antiwitwasrichtlijnen om te kunnen werken.

Het bedrijf volgt de richtlijnen van de Financial Action Task Force, of FATF, bij het zoeken naar vertakkingen naar nieuwe regio’s, zoals Hao van OKEx uitlegde. Toch is Hao van mening dat een wereldwijd orgaan dat toezicht houdt op cryptocurrency-regulering een onwaarschijnlijk scenario is, waardoor de beurs een groot juridisch team aan boord moet hebben om naleving te garanderen in elk rechtsgebied waar de beurs actief is:

“Ik denk dat het erg moeilijk zal zijn om een wereldwijde regelgevende autoriteit voor deze ruimte op te richten, aangezien alle rechtsgebieden hun eigen wetten en vereisten hebben.  Ze veranderen ook voortdurend naarmate de branche evolueert. “

Huobi’s Sun hamerde op het belang dat aan de naleving van de regelgeving wordt gehecht door zijn uitwisseling als een fundamenteel onderdeel van zijn bedrijfs model.

In het woorden van Sun – “Het is van cruciaal belang dat een crypto-uitwisseling voldoet aan alle lokale wettelijke vereisten met de juiste licenties om te opereren”

Sun voegde eraan toe:

“Dit vereist enorm veel tijd en moeite en de meeste ‘wereldwijde’ beurzen doen hier eigenlijk niet de moeite mee, maar we geloof dat het van cruciaal belang is.”

De uitdagende taak om door een wereldwijd landschap te navigeren met enorm verschillende regelgevende en wettelijke parameters, is een belangrijk punt van de meeste exchanges te nemen. Sun gaf toe dat het een moeilijke onderneming is, maar zei dat de eerste aanloophaven de effecten- en wisselcommissies van een land of regio en zijn financiële toezichthouders zijn.

Sun voegde eraan toe:

“Tot nu toe is er geen wereldwijde consensus voor het classificeren en reguleren van digitale activa, dus elke markt is uniek met zijn eigen complexiteit. “

CZ, CEO van Binance, zei aan Cointelegraph dat het ontbreken van een wereldwijde instantie die alle markten regeert, te wijten is aan het feit dat de crypto-industrie nog in de kinderschoenen staat, wat betekent dat uitwisselingen nauw moeten samenwerken met toezichthouders in elk land.

Volgens CZ –

“Om VS als voorbeeld te nemen, die heeft gevestigde juridische en compliancesystemen, waarbij een crypto-exchange verschillende licenties van verschillende staten moet aanvragen om burgers van die staten te dienen. Voor Binance werken we altijd nauw samen met lokale overheden en regelgevende instanties en werken we in overeenstemming met alle rechtsgebieden die we bedienen. “

Er werd benadrukt door de woordvoerder van Kraken hoe het opereren op verschillende continenten specifieke naleving vereist van verschillende regelgevende instanties en waakhonden en de regels die zij uiteenzetten. Deze overwegingen gaan dieper dan alleen het naleven van KYC-, AML- en FATF-voorschriften;  ze omvatten ook het volgen van sancties van de Verenigde Staten, wat betekent dat Kraken in sommige landen niet mag opereren.

Dit werd eraan toegevoegd door de woordvoerder:

“We zijn ons ook steeds meer bewust van het handhaven van de naleving van de wereldwijde voorschriften over gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Europa.”

Een belangrijke motor van succes neerkomt op het vermogen van een beurs om zich aan te passen aan regelgevende parameters terwijl deze zich blijft ontwikkelen, zei de woordvoerder van BitMEX. Bovendien ziet de exchange dat toezichthouders over de hele wereld hun interesse in crypto vergroten.

De woordvoerder zei verder:

Aangezien ze zullen helpen om strengere normen vast te stellen voor de cryptocurrency-markt die de ontwikkeling van deze snelgroeiende activaklasse zullen ondersteunen, juichen we hun inspanningen toe. Wij geloven dat de succesvolle platforms van de toekomst degene zijn die deze normen snel kunnen omarmen en handhaven.”

Aansluiten met oudere systemen

De proliferatie van cryptocurrencies is het afgelopen decennium langzaam en stabiel geweest, maar de industrie heeft het traditionele financiële landschap al bewust gemaakt van zichzelf. Toch moet “het nieuwe” nog worden aangesloten en compatibel zijn met “het oude”. Om toegankelijkheid voor nieuwe gebruikers te creëren, moeten cryptocurrency-exchanges fiat-gateways naar hun platforms creëren, wat het opbouwen van relaties en compatibiliteit met het traditionele financiële systeem vereist.

Kraken gaf toe dat de relatie tussen de twee belangrijk is om de acceptatie van de eerste te stimuleren, nadat het zijn kijkje bood op de kruising van crypto currency en traditioneel bankieren. Toch is de apathie van sommige bankinstellingen en de moeilijkheid om met dergelijke organisaties om te gaan en te werken nog steeds een uitdaging, aangezien het “tijdrovend is om met deze partners in het reine te komen” in het woorden van het bedrijf.

Er werd verder toegevoegd door Kraken:

“Vele anderen zijn extreem (en onnodig) risicomijdend als het op crypto aankomt, ondanks de aanwezigheid van veel toekomstgerichte bankem. Dit is jammer, omdat ze hun klanten de kans ontnemen om deel te nemen aan en te profiteren van deze nieuwe en opwindende kans.”

Voor landen die proberen om bestaande wetten toe te passen om het gebruik van cryptocurrencies te regelen, worden verdere uitdagingen gecreëerd.

Volgens Huo – “Het is een hulp en een belemmering” voor de groei van het gebruik van cryptocurrency, aangezien sommige landen cryptovoorschriften hebben ontwikkeld in het besef dat het huidige raamwerk niet kan worden aangepast, terwijl andere rechtsgebieden nog steeds achterlopen.

Hij vertelde verder: “Dit kan ten koste gaan van cryptocurrency, aangezien het allemaal afhangt van hoe crypto in de eerste plaats wordt gedefinieerd.”

Regelgeving is niet noodzakelijk in strijd met cryptocurrencies voor Binances’s CZ. Zijn mening is dat ondersteunende regelgeving innovatie kan stimuleren en kan helpen vorm te geven aan de crypto- en blockchain-ruimte, net als de evolutie van de valutahandel:

“Aangezien de forex-industrie en de crypto-industrie, beide aangedreven door geavanceerde technologieën, enkele overeenkomsten vertonen, zou forex-regulering dienen als een goede verwijzing voor regelgevers om meer ondersteunende regelgevingskaders voor de crypto-industrie te valutahandel”

Huobi’s Sun vermoed dat er een veranderende houding vergeleken met cryptocurrencies is van toezichthouders en het traditionele financiële systeem, omdat ze langzaamaan inzicht krijgen in crypto- en blockchain-systemen.

Sun verklaarde:

“Het is niet meer dan normaal dat forex-regulering en banksystemen nog niet volledig zijn ingehaald”

Er werd eraan toegevoegd:

“De huidige regelgeving blijft evolueren naarmate regelgevers zich aanpassen aan het veranderende financiële landschap.”

Sun zei aan Cointelegraph dat meer en meer traditionele bank- en financiële instellingen de technologie aan boord nemen en ondersteuning bieden voor cryptocurrencies en uitwisselen, als gevolg daarvan.

“We zien ook minder weerstand van oude financiële instellingen en banken. We werken ook samen met banken om fiat-gateways mogelijk te maken voor lokale gebruikers in verschillende markten, dus hoewel er nog vooruitgang te boeken is, denk ik dat het oude banksysteem sneller gaat dan verwacht. “

Een steeds veranderende wereld

Zoals de verschillende vertegenwoordigers van deze cryptocurrency-uitwisselingen hebben benadrukt, is

De wereldwijde cryptocurrency-omgeving een complexe, zoals verschillende vertegenwoordigers van deze cryptocurrency-exchanges hebben benadrukt. Het bouwen en lanceren van een cryptocurrency-uitwisseling is een technische en uitdagende onderneming op zich. Het nemen van die uitwisseling en het lanceren van ondersteuning in verschillende rechtsgebieden voegt meerdere lagen van complexiteit toe die een buitensporige hoeveelheid middelen en energie vereisen.

Beurzen die langzaam een wereldwijde voetafdruk opbouwen, staan zeker in de voorhoede van de industrie en stimuleren ze de acceptatie en acceptatie van cryptocurrencies over de hele wereld, gezien de vereiste inspanning.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.