Bundesbank en blockchain technologie?

Bundesbank lijkt bedeesd te flirten met blockchain-technologie.

Volgens een openbare kennisgeving in het Supplement op het Publicatieblad van de Europese Unie werd Ocean Protocol, een Singaporese non-profit stichting, ingehuurd om een ​​gedecentraliseerd netwerk voor de Duitse Bundesbank op te zetten.

De centrale bank zei dat het Ocean-protocol, een project met relatief beperkte bekendheid, vooral werd gekozen omdat zij de enige mogelijke aannemer voor de klus waren, daarbij verwijzend naar een “gebrek aan vergelijkbare concurrenten”.

De Bundesbank heeft in haar openbare kennisgeving uiteengezet dat het hoofddoel van het project is om een ​​”gedecentraliseerde netwerkbenadering op te zetten, die deelnemers een permanente, symmetrische gegevenstoegang biedt voor de realisatie van real-time updates van statistieken met behoud van de datasoevereiniteit”.

De instelling verwacht hand in hand te werken met het Ocean-protocol om een ​​platform te bouwen voor het veilig publiceren, overdragen en consumeren van openbare en privégegevens.

Op 21 oktober meldde CoinTelegraph dat de Duitse centrale bank alternatieven voor een CBDC overwoog. Het is mogelijk dat deze aankondiging onze eerste verkenning is van wat een dergelijk alternatief zou kunnen inhouden.

In juli kondigde het Ocean-protocol aan dat ze een proefproject zouden ontwikkelen met de fabrikant van Mercedes-Benz, Daimler AG.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo