BUX review

BUX is een mobile-only social trading app, die op een speelse manier de handel in aandelen gebaseerde CFD’s benadert. Hoewel sommigen BUX een social trading app voor aandelenhandel hebben genoemd, zul je met deze jongens handelen in Contracts for Difference (CFD’s) met aandelen als onderliggende activa.

Overzicht

Dus, door CFD’s te verhandelen met BUX, zult u nooit echte aandelen bezitten, en daarmee, een stuk van een echt bedrijf. CFD’s zijn derivaten, en via hen handelt u alleen en uitsluitend in het verschil tussen de instap- en uitstapprijs van uw contracten.

Maar wat de kosten betreft, is dat goed nieuws: via CFD’s omzeilt u bepaalde kosten die verbonden zijn aan het echte handelen in aandelen, dus de prijzen zullen inderdaad zeer aantrekkelijk zijn.

Naast een handelsplatform is BUX ook een sociaal netwerk. Het stelt handelaren in staat met elkaar in contact te komen, de markten te bespreken en handelsbewegingen te kopiëren. Als zodanig, althans in theorie, maakt het het mogelijk voor een leek om een winstgevende handelaar te worden zonder enige vorm van echte inspanning. Het BUX sociaal netwerk beloont zijn leden ook voor het uitnodigen van hun vrienden.

De sociale activiteitssfeer is vrij indrukwekkend bij BUX. Naast de hierboven besproken interactie, kunnen handelaren deelnemen aan gevechten met hun collega’s, voor die altijd aantrekkelijke opscheprechten en om hun reputatie op te bouwen.

BUX’s belangrijkste focus ligt op de veiligheid van beleggers, en in dit opzicht heeft het inderdaad nogal wat waarborgen ingebouwd. Is de operatie zelf wel betrouwbaar?

Het bedrijf achter BUX (dat miljoenen dollars heeft opgehaald via verschillende financieringsrondes) is “ayondo markets limited”. Geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk en Wales, “ayondo” is inderdaad een bekende operator in het rijk van online financiën, met een vergunning en geautoriseerd door de FCA. Haar licentienummer is 184333. Inwoners van de Verenigde Staten mogen niet deelnemen aan de handel op BUX.

Rekeningstypen

In dit opzicht is BUX een uiterst simplistische weg ingeslagen. Iedereen wordt dezelfde account-optie aangeboden. Bij registratie wordt iedereen een speelgeldhandelaar op de site, met 1.000 FunBux op zijn naam. Dit is de munteenheid van het platform, en inderdaad, extra FunBux pakketten kunnen worden gekocht voor echt geld. FunBux kunnen ook worden verkregen door aan bepaalde vereisten van de site te voldoen, zoals het correct invullen van iemands profiel.

Degenen die “serieus” willen worden, kunnen inderdaad overgaan tot de handel in echt geld. In dit verband moet worden opgemerkt dat de risico’s die worden genomen door de activiteit die wordt uitgevoerd op BUX nogal ontmoedigend zijn, en dat men nooit moet handelen met echt geld dat hij/zij zich niet kan veroorloven te verliezen.

Het openen van een rekening voor echt geld vereist het correct invullen van iemands profielinformatie, het beantwoorden van een paar vragen (waarmee de app iemands niveau van handelsexpertise bepaalt), een storting van echt geld en het instellen van een pincode.

Handelsplatform/ software

Er zijn slechts 2 BUX handelsplatformen beschikbaar: een voor Android-gebaseerde mobiele apparaten en een voor iOS. Interessant is dat de gebruikersbeoordeling van het Android platform veel beter is dan die van zijn iOS zusje.

Wat functionaliteit betreft, zijn de platforms fatsoenlijk. Ze zijn cartoony en een beetje blokkerig qua graphics, maar ze maken elk hoekje en gaatje van de setup beschikbaar met een enkele klik. Alles is ook heel intuïtief. Het zal een complete beginner slechts een minuut of zo kosten om te leren navigeren door elke sectie van het platform, hoewel het vinden van de echt geld rekening optie voor sommigen een beetje een uitdaging kan zijn (de makers zijn er blijkbaar niet bijzonder happig op hun handelaren aan te moedigen deze stap te maken).

Stortingsmogelijkheden

Krediet- en debetkaarten worden aanvaard (VISA en MasterCard), evenals bankoverschrijving.

Markten

De Markets sectie van het BUX platform biedt toegang tot indrukwekkende selecties van lokale-, US- en Europese aandelen, evenals indexen, grondstoffen, valuta’s en futures. Bitcoin CFD’s zijn ook beschikbaar.

Klantenondersteuning

BUX klantenondersteuning kan direct vanuit de trading app gecontacteerd worden, via email, Facebook, Twitter en live chat. De ondersteuningssectie biedt ook een FAQ sectie.

Veiligheid

We moeten zeggen dat gezien de regelgevende status van de operatie en de duidelijke zorg voor veiligheid die het hele platform/systeem doordringt, de veiligheidsbeoordeling van deze alleen maar “Uitstekend” kan zijn.

Laatste gedachten

BUX is een zeer indrukwekkende kijk op mobiele sociale handel. Het plaatst indrukwekkende middelen in de handpalmen van de gebruiker, met betrekking tot onderwijs, toegang tot de markt, alsmede de wijsheid van de massa. Het is gereguleerd en het kan worden gebruikt als een speel-geld alleen app, voor onschuldig plezier.

Voordelen

  • Geweldig kernconcept
  • Veiligheid
  • Indrukwekkend handelsplatform

Nadelen

  • Alleen mobiel
  • Niet echt aandelenhandel

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.