Cardano en Ethereum leiden crypto ‘super bull cycle’, terwijl ADA-prijs voor het eerst $ 3 bereikt

Cardano’s ADA-token steeg donderdag naar nieuwe all-time highs toen een comeback van altcoin de cryptocurrency-markten greep.

Serieuze winsten geboekt door zowel Cardano als Ether

ADA/USD bereikte tijdens de handel op donderdag $ 3,06, bleek uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView. Cardano profiteerde van een bredere heropleving van altcoins na een poging om in de tweede helft van augustus de $ 3 te bereiken. Cardano heeft dit bereikt na meerdere weken kracht te hebben getoond. De lancering van het Cardano Alonzo-testnet viel samen met deze stap.

Later deze maand vindt een mainnet-debuut plaats. ADA/USD bleef boven $ 3 op het moment van schrijven, terwijl ADA op Binance op $ 3,066 bleef hangen. In totaal bedroegen de wekelijkse winsten 17,2%, terwijl Ether (ETH) binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie met 20,5% wekelijkse rendementen toch overtrof.

Donderdag handelde ETH/USD op bijna $ 3.800, ongeveer $ 600 minder dan de historische all-time highs van midden mei.

Zaken gaan goed voor een crypto bull run

De opwaartse bewegingen voor altcoins werd gestart door ETH. Toen Bitcoin (BTC) afkoelde rond $ 47.000 kwamen de oorspronkelijke bewegingen van altcoins tot stand. Er leek een sneeuwbaleffect op de markt te komen toen BTC/USD dit voorbeeld begon te volgen. Bijna alle top 50 crypto-tokens zijn op de dag groen.

Michaël van de Poppe, Cointelegraph-analist, vatte samen dat de tweede fase van deze super bull-cyclus begonnen is. Hij vindt het leuk en hij geniet ervan. De on-chain-statistieken en fundamentals van Bitcoin zijn stevig bullish, zoals Cointelegraph meldde. De basis lijkt te zijn gelegd voor hernieuwde kracht in Bitcoin en altcoins.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo