Search
Close this search box.

Cardano maakt met Coti nieuwe DeFi stablecoin mogelijk

Voor het bieden van een hulpmiddel voor gedecentraliseerde financiële (DeFi) -operaties en om transactiekosten te vermijden, arriveert een nieuwe stablecoin op de Cardano-blockchain. Djed, een nieuwe DeFi-gerichte stablecoin voor het Cardano-netwerk, zal door Cardano’s betalingsgatewayprovider, Coti, officieel worden uitgegeven.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson en Coti-CEO Shahaf Bar-Geffen deden de aankondiging hierover zondag op de Cardano Summit. Voor het waarborgen van prijsstabiliteit en om een instrument te bieden voor DeFi-transacties, zal de nieuwe stablecoin gebaseerd zijn op een algoritmisch ontwerp met slimme contracten. De stablecoin is gemaakt voor het betalen van transactiekosten op het Cardano-netwerk.

Het doel ervan is om vluchtige en exorbitante gaskosten te vermijden en transactiekosten meer voorspelbaar te maken. Het stablecoin-protocol zal zich gedragen als een zelfstandige bank die stablecoins koopt en verkoopt voor een prijs in een bereik dat is gekoppeld aan een richtprijs. Met het aanhouden van een reserve aan basismunten zal de stablecoin werken, volgens de onderzoekspaper van Djed die in augustus is uitgebracht.

Tegelijkertijd zullen verschillende andere stabiele activa en reservemunten worden geslagen en verbrand. Volgens Hoskinson zou de Djed stablecoin een game-changer kunnen zijn in de crypto-industrie. De reden is dat het een geheel nieuw publiek aanspreekt in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt. Coti werkte al samen met Cardano’s stablecoin-hub, Ardana, voor het brengen van gedecentraliseerde stablecoin-betalingen naar AdaPay.

Kort hierna is het nieuws over Djed verschenen. AdaPay is een Cardano (ADA) betalingsgateway die meer dan 30 fiat-valuta’s ondersteunt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.