Celsius verklaart cryptowaarde in zijn beheer te hebben verdubbeld tot $ 2,2 miljard

Celsius-logo

Celsius, een crypto leen- en uitleenplatform heeft aangekondigd dat het nu ruim $ 2,2 miljard aan digitale aandelen onder zijn beheer heeft. Volgens een bericht uitgebracht op 9 november heeft Celsius de waarde aan crypto aandelen onder zijn beheer meer dan verdubbeld. En dat werd bereikt 6 maanden nadat voor het eerst de waarde van $ 1 miljard aan cryptowaarde in zijn beheer voorbijgestreefd werd.

In totaal heeft het platform wereldwijd ruim 215.000 gebruikers weten aan te trekken. Met uitzondering van zijn AUM, bestaat de balans van Celsius uit fiat geld en zijn oorspronkelijke CEL-tokens met een totale waarde van $ 680 miljoen. Celsius biedt een gecentraliseerde optie tegenover de gedecentraliseerde financiën, die door velen uit de crypto gemeenschap CeFi wordt genoemd.

De crypto aandelen die gestort worden op het platform worden uitgeleend aan uitwisselingen en marktmakers. 80% van de hieruit verkregen interest wordt verdeeld onder de beleggers. Celsius beweert dat vanaf zijn lancering in juli 2018 er ruim $ 80 miljoen aan beloning uitgekeerd is aan beleggers. Alex Mashkinsky, CEO en oprichter van Celsius, heeft bij de aankondiging aangegeven wat het bewijs is van het succes van Celsius.

Volgens Mashkinsky is bewezen dat rentebaten de nieuwe killer-app zijn voor crypto. Hij gaf verder aan dat zijn bedrijf meer inkomen gegenereerd heeft voor zijn klanten dan elke andere CeFi of DeFi. En zijn bedrijf toont geen tekenen van vertraging en al helemaal niet van stoppen. Afgelopen maand haalde Mashkinsky de headlines door zijn vrouw op haar jaardag te verrassen met 15 miljoen CEL-tokens, $ 20 miljoen aan waarde.

Mashkinsky blijft, ondanks dit geweldig cadeau aan zijn vrouw, de grootste CEL-bezitter terwijl zijn vrouw de vierde grootste bezitter is. Celsius haalde in augustus $ 20 miljoen op bij ongeveer 1.000 investeerders door een kapitaalverhoging georganiseerd door crypto platform BnkToTheFuture. Dit leverde speculatie op over de solvabiliteit van het bedrijf. Afgelopen weekeind ging crypto uitleenplatform Cred, rivaal van Celsius, over de kop met een schuldenlijst van 10 maal de waarde van zijn aandelen. Zijn gebruikers zijn nu onzeker over het terugkrijgen van hun fondsen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo