Centrale Bank moet, van Tanzaniaanse president, zich voorbereiden op crypto

De nieuwste opkomende economie die klaar is om Bitcoin (BTC) en crypto-activa te omarmen, lijkt Tanzania te zijn. Samia Suluhu Hassan, de Tanzaniaanse president, drong er maandag bij de Centrale Bank van het land op aan om crypto-activa te gaan verkennen. De toenemende impact van digitale activa op de wereldwijde financiën werd door Hassan benadrukt. En hij zei dat zij getuige zijn geweest van de opkomst van een nieuwe reis via internet.

Het gebrek aan crypto-adoptie en ontwikkeling in de Oost-Afrikaanse regio benadrukte ze ook. Hassan verklaarde verder dat in de hele regio, inclusief Tanzania, ze deze routes niet hebben geaccepteerd of zijn ze deze routes niet gaan gebruiken. Zij gaf aan dat haar oproep aan de Centrale Bank is dat je aan die ontwikkeling moet gaan werken. Voor de veranderingen moet de Centrale Bank klaar zijn en niet onvoorbereid worden betrapt, volgens de Tanzaniaanse president.

Op de hielen van tal van wetgevers in Latijns-Amerika die aandringen op meer crypto-acceptatie in andere opkomende economieën, zijn de opmerkingen van Hassan verschenen. Zoals wetgevers in El Salvador, waar Bitcoin is verplicht gesteld als wettig betaalmiddel. De Afrikaanse regio is al jaren een hotspot voor peer-to-peer (P2P) Bitcoin-handel. Hoewel Afrikaanse wetgevers de crypto-economie traag hebben erkend en aangemoedigd.

Na Noord-Amerika is Sub-Sahara Afrika de tweede grootste regio voor P2P-handel, met een wekelijks volume van ongeveer $ 16,5 miljoen, volgens Useful Tulips. Van de regio vertegenwoordigt Nigeria de helft van het volume en staat, met wekelijks $ 8,5 miljoen in BTC die van eigenaar wisselt, als de tweede grootste natie door P2P Bitcoin-handel, achter de Verenigde Staten.

Met meer dan $ 3 miljoen aan wekelijkse handel is Kenia de tweede peer-to-peermarkt van Afrika, gevolgd door Ghana met $ 2 miljoen en Zuid-Afrika met $ 1,6 miljoen. Op de zevende plaats voor de regio staat Tanzania met bijna $ 90.000 aan handel in de afgelopen zeven dagen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo