Search
Close this search box.

Centrale Bank van Kirgizië streeft naar wetgeving voor cryptocurrency-industrie

De Centrale Bank van het Centraal-Aziatisch land Kirgizië werkt aan een wetsontwerp om de cryptocurrency-industrie in het land te reguleren. Volgens een aankondiging, gedaan op 13 november, ontwikkelt de Nationale Bank van de Kirgizische Republiek een wetsontwerp dat de uitwisseling van cryptocurrency zou reguleren in overleg met belanghebbenden uit de sector.

De bank verklaarde dat het wetsontwerp de verkoop en aankoop van cryptocurrency’s zou reguleren met als doel frauduleuze cryptocurrency plannen en financiële misdrijven aan te pakken, en de rechten van consumenten en investeerders te beschermen. Onder de verwachte voordelen van de aanstaande regelgeving merkt de bank de verbeterde ontwikkeling van digitale financiële producten.

Verder gunstige voorwaarden voor het bedrijfsleven en zelfs de mogelijke invoering van een formeel belastingregime voor digitale activa. De bank verwacht echter ook dat cryptowetgeving zijn eigen obstakels met zich meebrengt. De bank stelt daarom ook dat het grensoverschrijdende karakter van veel private cryptocurrency’s het moeilijk zal maken om de wet te handhaven zonder de juiste infrastructuur voor monitoring en implementatie.

En inderdaad stelt de bank dat er vanwege het gebrek aan regelgeving en de chaotische aard van de cryptocurrency-markt geen harde gegevens zijn over het aantal bedrijven dat onder de nieuwe wet zou vallen. Volgens de aankondiging verwacht de bank dat stevige cryptovoorschriften meer zekerheid bieden aan crypto-gerelateerde bedrijven. En dat investeringen aangetrokken kunnen worden zonder een opvallend effect te hebben op de overheidsbegroting.

De bank accepteert voorstellen voor het wetsontwerp tot 27 november, waarna ze op 4 december in het officiële register worden gepubliceerd. Solide cryptovoorschriften zouden nog lang op zich laten wachten voor de politiek belegerde natie. In augustus 2019 heeft het parlement een wetsvoorstel ingediend om mijnwerkers te belasten op cryptocurrency. Alleen zodat autoriteiten een ​​maand later elektriciteit voor deze mijnwerkers afsluiten vanwege gerapporteerde overconsumptie.

Afgelopen zomer beraadslaagde het parlement nog over een solide belastingregime voor cryptocurrency mijnwerkers. Maar burgerlijke onrust heeft sindsdien eerdere politieke initiatieven doen ontsporen, met een achterbaks parlement dat op 7 oktober de nationalistische oppositieleider en voormalig parlementslid Sadyr Japarov verkoos tot waarnemend president en premier.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.