CEO van Monex zegt dat een digitale yen zal zorgen voor een opgewektere cryptomarkt

De Bank of Japan kondigde eerder dit najaar haar plannen aan om in 2021 te beginnen met het testen van een proof-of-concept voor een digitale valuta van de Centrale Bank. Sindsdien zijn er meer details naar voren gekomen over de benadering van de instelling met betrekking tot ontwikkeling en samenwerking. Hierbij waren er ook aanwijzingen dat de particuliere sector klaar is om een hoofdrol te spelen. In ieder geval in de testfase.

Reuters meldde eerder vandaag dat de CEO van de Japanse financiële dienstverlener Monex Inc. verheugd is over de meer proactieve houding van de Centrale Bank tegenover digitale valuta van de Centrale Bank, of CBDC’s. Oki Matsumoto, CEO, voerde aan dat elke stap om een ​​CBDC te introduceren positief zou zijn voor de digitalisering van de Japanse economie.

Daardoor zou de Japanse economie efficiënter worden. Matsumoto zag bovendien een voordeel voor de niet-bancaire sector van digitale valuta. Hij gaf aan dat CBDC’s de interoperabiliteit van cryptocurrencies aanzienlijk zullen verbeteren. Het zou de markt voor cryptocurrency opgewekter maken. Het feit dat veel kleinere crypto-uitwisselingsmakelaars geen bankrekeningen hebben, vormt voor Matsumoto een limiet en belemmering voor handelaren die hun crypto-activa in fiatgeld willen omzetten.

Hij betoogde dat met een CBDC in Japan, het potentieel er zou zijn om een vlottere conversie tussen crypto en legale aanbestedingen te bieden, binnen een digitaal vriendelijk platform. De Japanse crypto-exchange Coincheck werd met name in het voorjaar van 2018 overgekocht door Monex Inc., kort nadat het platform was gehackt. Hierbij werd meer dan $ 500 miljoen aan gestolen cryptocurrency als verloren gemeld.

Monex is actief gebleven op het gebied van digitale activa en heeft vorig jaar een aanvraag ingediend om lid te worden van de Libra Association, het bestuur consortium voor de geplande wereldwijde stablecoin van Facebook.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.