Search
Close this search box.

CEO zegt dat investeringsapp Betterment nog steeds niet klaar is om cryptodiensten aan te bieden

Een groot financieel adviesbedrijf dat robo-advisering en cashmanagementdiensten levert, Betterment, heeft nog niet besloten of het cryptocurrencies op zijn platform zal introduceren. Sarah Levy, CEO, zei dat Betterment nog steeds onderzoek doet naar een mogelijke uitbreiding van zijn diensten met digitale activa zoals Bitcoin (BTC).

Levy zei dinsdag in een interview op Bloomberg’s Wealth Summit dat ze ervan overtuigd zijn dat als ze de juiste context en advies kunnen geven, het oké is om deel te nemen aan een aantal van deze nieuwere beleggingscategorieën. Verder gaf ze aan graag te willen dat ze een manier vinden om op een verantwoorde manier crypto aan te bieden, maar ze kan niet zeggen dat ze er al zijn.

Levy voegde eraan toe van mening te zijn dat ze zich nog steeds in een soort kijk-en-leer-modus bevinden. Betterment, opgericht in 2008, is een populair platform in de Verenigde Staten. Het helpt klanten te beleggen in een wereldwijd gediversifieerde portefeuille van aandelen en obligaties, toegewezen aan een “passend risiconiveau” voor een bepaalde tijdlijn.

Het bedrijf kondigde in april een recordgroei aan in het eerste kwartaal van 2021, door $ 10 miljard toe te voegen aan zijn AUM. Bovendien rapporteerde het een toename van 116% in nieuwe klanten op jaarbasis. Eerder verwierf Betterment het Amerikaanse boek van rivaliserende Canadese robo-adviseur WealthSimple. In september 2020 lanceerde dit bedrijf het eerste gereguleerde crypto-uitwisseling in Canada.

Grote Wall Street-bedrijven, waaronder Goldman Sachs en Morgan Stanley, hebben al stappen ondernomen om vermogende klanten in staat te stellen in cryptocurrencies te investeren. Terwijl Betterment zijn onderzoek naar een mogelijke overstap naar crypto voortzet. Nadat PayPal, wereldwijde betalingsgigant, eind 2020 zijn eerste crypto-aanbiedingen lanceerde, overtrof de vraag naar zijn cryptodiensten de verwachtingen van het bedrijf. Dit gaf PayPal zelf aan.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.