Charles Hoskinson van Cardano stelt dat Afrika de toekomst is van DeFi

Charles Hoskinson, CEO van IOHK, de ontwikkelaars achter de Cardano Blockchain, deed een onthulling in een van zijn frequente YouTube-afleveringen voor zijn aanhang. Hoskinson onthulde dat de ontwikkelingsfocus van het bedrijf op de lange termijn zal afhangen van Afrika. Hij ging zo ver om te zeggen dat ’s werelds tweede meest bevolkte continent de toekomst zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Hoskinson stelde de vraag wie de klanten van DeFi zijn die identiteitssystemen en betalingssystemen nodig zullen hebben. En wie nieuwe manieren nodig heeft om aandelen te vertegenwoordigen. Hij vroeg zich af als het de verstarde, sterk gereguleerde markten van de westerse wereld zullen zijn die alleen op uitnodiging ingaan? Of zullen het juist de behendige en wendbare landen van Afrika en Zuidoost-Azië zullen zijn?

Omdat zij geen verplichtingen hebben, wanhopig willen concurreren, dus openstaan ​​en vriendelijk zijn voor omschakeling en ideeën? Hoskinsons conclusie was dat hij ervan overtuigd is dat Afrika de meest veelbelovende economische omgeving zal zijn in de komende tien jaar. Dit met het oog op het feit dat het menselijk kapitaal, fysiek kapitaal en economie allemaal in de goede richting gaan.

Hoskinson is niet de enige die denkt dat de volgende golf van DeFi-adoptie in Afrika zal beginnen. Patrick Rawson van blockchain instituut Curve Labs ging ook eerder in op het onderwerp in een interview met Cointelegraph. Rawson zei dat het bereiken van de laatste groep van gebruikers vereist dat DeFi-ontwikkelaars hun producten afstemmen op gebruikers zonder bankrekening. Maar ook op gebruiker met een bankrekening die er geen gebruik van maken.

Er werd niet specifiek aangegeven hoe Cardano zal groeien op het op een na meest bevolkte continent ter wereld. Hoskinson reageerde plagend dat Cardano succesvol netwerken en relaties heeft opgebouwd. Deze voorzien het blockchain-project van strategische partners en relaties en politieke toegang op de juiste plaatsen, volgens Hoskinson.

Hoskinson voegde eraan toe dat hij gelooft dat deze connecties zullen leiden tot belangrijk overeenkomsten. En dat deze overeenkomsten op hun beurt zullen bijdragen aan het sluiten van nog grotere deals. Hoskinson maakte wel de opmerking dat op het hele continent $ 5,6 biljoen aan rijkdom is, waarvan er weinig beschikbaar is voor de wereldmarkten.

Toch bood hij weinig informatie aan over een plan hoe die waarde vastgelegd zal worden naar Cardano. De oprichter beloofde een toekomstige, toegewijde YouTube-aflevering met de strategieën en details van de uitrol van Cardano in Afrika. Hierin zal hij ook meer duidelijkheid en specifieke strategieën uiteenzetten.

Hij zei dat omdat die $ 5,6 biljoen aan rijkdom zichtbaar is, hij daarom hoopt dat de vertegenwoordiging van die rijkdom zal leven op de Cardano-blockchain. Hoskinson besprak eerder Cardano’s Afrika-push in een AMA met de gemeenschap, waarbij hij de details van contracten die IOHK tot nu toe heeft weten binnen te halen wel had verklapt. Eevenals één geval waarbij te weinig werd geboden aan het bedrijf.

IOHK huisvest ook zijn hoofdkantoor in de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.