China door OK Group geholpen witwassen te bestrijden met blockchain

De OK Group is een blockchain-technologiebedrijf dat eerder achter cryptocurrency-uitwisseling OKEx zat. Het bedrijf gaat samenwerken met de Chinese autoriteiten om het witwassen van geld te bestrijden met blockchain-technologie. OK Group heeft een partnerschap gesloten met het Nanjing Public Security Research Institute om samen te werken aan het toepassen van blockchain-technologie voor anti-witwas doeleinden.

OK Group is een op betalingen gerichte dochteronderneming van het bedrijf OKLink. Het partnerschap zal een diepgaande samenwerking met OKLink omvatten, kondigde het instituut aan. Het doel hiervan is om de integratie van blockchain-technologie te bevorderen voor het verbeteren van de openbare veiligheid en sociaal bestuur.

Om illegale financiële activiteiten te bestrijden, zullen de partijen een onderzoekslaboratorium opzetten als onderdeel van de overeenkomst. Het onderzoekslaboratorium heeft als doel het verkennen van nalevingsstrategieën en -systemen voor het implementeren van on-chain data-analyse. OKLink en het Nanjing Public Security Research Institute kwamen ook overeen om hun samenwerking in de blockchain-industrie verder te verdiepen, volgens de aankondiging.

Colin Wu, een Chinese cryptojournalist, zei dat de Chinese autoriteiten steeds meer samenwerken met lokale leiders op het gebied van cryptocurrency. Wu voegde eraan toe dat tot op zekere hoogte, het aanpakken van frauduleuze projecten met cryptocurrency de lokale politie kan helpen om inkomsten te verkrijgen. Daarom zijn ze ook erg gemotiveerd, volgens de cryptojournalist.

Te midden van een groot optreden tegen de cryptocurrency-industrie in China, is het nieuws verschenen. De afgelopen maanden hebben lokale autoriteiten beperkingen opgelegd aan de crypto-handelsactiviteit. Lokale autoriteiten hebben ook de activiteiten in de belangrijkste cryptomining-hubs van het land opgeschort.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.