China’s blockchain-project BSN zal R3 Corda integreren

Een van de bouwers van het op Blockchain gebaseerde servicenetwerk in China, Red Date Technology, heeft licentierechten verkregen van R3. Red Date Technology kan zo zowel de gratis als zakelijke Corda-implementaties in China door verkopen. Het nieuws markeert de eerste keer dat de BSN-ontwikkelaar blockchain-technologie van een buitenlandse onderneming kan doorverkopen. Volgens een persbericht van R3.

Ontwikkelaars zullen een goedgekeurde versie van Corda maken om te voldoen aan de Chinese blockchain-voorschriften, omdat de R3-deal met BSN China is afgesloten. De UnionPay cloud infrastructuur van het land zal gastheer zijn voor notarissen van BSN Corda, omdat banken naar verluidt een van de waarschijnlijke gebruikers van het netwerk zijn. Na de opvallende uitbreiding van het bedrijf in Azië, biedt het partnerschap ook een toegangspunt voor R3 op de Chinese markt.

Yifan He, CEO van Red Date Technology, merkte in een reactie op het belang van de integratie van een enterprise blockchain-project zoals Corda op het BSN. He gaf aan dat Corda live zal gaan in China via BSN’s Open Permissioned Blockchain Initiative om Chinese ontwikkelaars tegen lage kosten toegang te bieden tot Corda-technologie. Hij gaf verder aan dat Red Date ook zal helpen om de acceptatie van Corda en CorDapps onder alle Chinese banken te stimuleren.

Zo kunnen Chinese financiële bedrijven hun bedrijfsprocessen stroomlijnen en kunnen de diepgaande voordelen van enterprise blockchain ontvangen, volgens He. Vanaf Q3 2021 zullen Chinese bedrijven toegang hebben tot Corda Enterprise via BSN openbare stadsknooppunten, volgens de aankondiging. Naar verluidt is Red Date Tech van plan om enkele op Corda gebaseerde gedecentraliseerde applicaties op te nemen.

Dit als onderdeel van de integratie met bootstrap-acceptatie voor bedrijven die BSN Corda zullen gebruiken. BSN is vanaf de lancering in 2020 doorgegaan met het integreren van verschillende openbare blockchains in zowel de alleen China als BSN internationale ecosystemen. Cosmos (ATOM) werd in februari de eerste openbare blockchain die werd toegevoegd aan BSN China.

TON Labs tekende een samenwerkingsovereenkomst met BSN-ontwikkelaars om het door Telegram gebouwde TON-protocol aan te passen voor het blockchain-project in China. Zoals meldde Cointelegraph eerder.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.