Search
Close this search box.

Circle CEO zegt dat honderden miljoenen consumenten binnenkort digitale valuta zullen gebruiken

Jeremy Allaire, CEO van Circle, zei tijdens een toespraak op het Singapore Fintech Festival dat blockchaintechnologie van de derde generatie, digitale valuta in de handen van honderden miljoenen, zo niet miljarden gebruikers zou zien. Allaire was te zien in een panel naast Stuart Levey, de CEO van Facebook’s ‘Diem’ Association (eerder Libra Association), Surojit Chatterjee, Coinbase CPO en Makoto Takemiya, Soramitsu CEO.

Het panel had de taak om de volgende vraag te bespreken. Kunnen digitale valuta de volgende generatie betalingssystemen van wereldklasse vormen? Allaire stak van wal door aan te geven dat digitale valuta nog erg vroeg in hun ontwikkeling zijn. Tegelijkertijd staan ze op het punt een sprong te maken precies zoals die van inbelinternet naar breedband.

Allaire zei dat we aan de vooravond staan van wat hij graag ziet als het breedbandmoment van digitale valuta. Takemiya, de chief executive van Soramitsu, gaf echter te kennen dat de huidige gebruikerservaring van crypto een belemmering blijft voor wijdverspreide acceptatie. Hoewel de onderliggende technologie al “goed genoeg is voor dagelijks gebruik”.

Hierop wierp Allaire tegen dat de focus van veel van de innovatie in de sector is verschoven naar de consumentenervaring. Hij voorspelde dat door verbeterde gebruikerservaringen gewone mensen verslaafd raken aan de voordelen van crypto. Volgens Allaire zullen gebruikers zeggen, hoe ze dit ooit eerder gehad konden hebben. Chatterjee van Coinbase had een voorstel, in reactie op de analogie van Allaire met het breedbandmoment.

Volgens Chatterjee heeft de gebruikelijke acceptatie een ‘TikTok-moment’ nodig, waarbij gebruikers het heel gemakkelijk vinden om te gebruiken. De impact van regelgeving op de acceptatie van gebruikelijke cryptovaluta werd ook besproken door het panel. Diem’s ​​Levey vertelde aan het panel dat regeringen de behoefte voelen om digitale valuta te reguleren, onder verwijzing naar zijn ervaring in het rechtstreeks samenwerken met toezichthouders.

Volgens Levey komt dit uit bezorgdheid over illegale activiteiten en het omzeilen van financiële maatregelen. Hij zei dat de digitale valuta’s van de Centrale Bank, of CBDC’s, geen bedreiging vormen voor cryptocurrency-projecten. Verder gaf hij aan dat particuliere organisaties zouden moeten samenwerken om te harmoniseren met overheidsinitiatieven. Hij voegde eraan toe dat Libra alle nieuwe CBDC’s zal opnemen die worden gelanceerd.

Levey riep innovators op om naar hun ontwerpen te kijken om zo een middenweg te vinden, zodat hun netwerken beter bestand zullen zijn tegen illegale activiteiten. Levey, die voormalig onderminister van Terrorisme en Financiële Inlichtingen van de VS was, liet weten bezorgd te zijn over het feit dat regeringen te betrokken raakten. Hij verwees naar China’s CBDC als een goed voorbeeld van waar dit gevaarlijk kan zijn.

Levey zei dat het waar is dat wat de Chinezen doen diepgaand is, maar het resultaat is dat de centrale overheid toegang heeft tot elk detail van elke transactie. Volgens Levey is dat een heel andere visie dan wat hij en alle andere voor ogen hebben. Daarom vindt Levey dat, ondanks de acceptatie door de overheid heel belangrijk is, de volledige goedkeuring ervan niet nodig is.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.