Coinbase CEO reageert op DOGE-maker met uitleg dat crypto meer vrijheid biedt

Jackson Palmer, Dogecoin (DOGE) medebedenker, pleegde een recente aanval op crypto. Medeoprichter en CEO, Brian Armstrong, van de aan de Nasdaq genoteerde cryptocurrency-uitwisseling Coinbase, ging naar Twitter om hierop te reageren. Armstrong wees op enkele van de grootste voordelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), in een Twitter-thread op donderdag.

Armstrong benadrukte hierbij dat crypto gewoon een alternatief biedt voor mensen die meer vrijheid willen. Iemands standpunt over de crypto-industrie hangt af van een perspectief benadrukte de CEO. Hij werkte hierbij uit dat mensen vrij zijn om te genieten van het traditionele fiat-systeem, als die meer controle willen van financiële toezichthouders.

Armstrong merkte op dat crypto echter een verfrissende verandering vormt voor degenen die geloven dat oplossingen van de overheid vaak inefficiënt, te veel beloofd of te weinig opleveren. Traditionele investeringsinstrumenten worden meestal geassocieerd met een gebrek aan kansen voor kleinere investeerders, legde Armstrong verder uit. Hij verwees hierbij naar beperkingen zoals geaccrediteerde investeerderswetten.

Volgens Armstrong zijn geaccrediteerde beleggerswetten een goed voorbeeld. Deze zijn gemaakt met de beste bedoelingen, om gewone mensen te beschermen tegen oplichting wat een nobel idee is. Hij vroeg zich af wat echter het daadwerkelijke resultaat is geweest. De geaccrediteerde beleggerswetten hebben het vaak illegaal gemaakt om rijk te worden via investeringen, behalve als je al rijk bent, volgens de CEO van Coinbase.

Armstrong gaf aan dat cryptocurrencies zoals Bitcoin in het begin niet vereisten dat beleggers door een financiële autoriteit werden geaccrediteerd. In tegenstelling tot sommige traditionele beleggingsinstrumenten. Dit vormt een aantrekkelijke kans voor particuliere beleggers. Armstrong zei dat dit een van de redenen is waarom Bitcoin zoveel mensen rijk heeft gemaakt.

BTC was geen zekerheid, dus gewone mensen konden al vroeg investeren, volgens Armstrong. Hij benadrukte dat eenieder het systeem kan kiezen dat het beste voor hen werkt. En zo concludeerde Armstrong dat crypto vermogensmobiliteit en meer gelijkheid van kansen voor iedereen creëert. Hij voegde eraan toe dat crypto de ongelijkheid in rijkdom niet gaat oplossen.

Het probeert niet voor iedereen hetzelfde resultaat te creëren, zei Armstrong. Coinbase staat bekend om zijn niet-politieke houding die officieel eind 2020 werd ingenomen, met een missie om een open financieel systeem voor de wereld te creëren. Eerder deze week ging Palmer, die Dogecoin in 2013 als grap creëerde, naar Twitter om de hele crypto-industrie op te blazen.

Hij deed dat met argumenten dat crypto onder meer een inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie is. En dat het verder gemaakt is voor een combinatie van belastingontwijking, verminderd regelgevend toezicht en kunstmatig afgedwongen schaarste. Palmer voorspelde in 2018 dat de industrie snel naar een oververzadiging van cryptocurrencies racet, tot het punt dat hun waarde en nut omgekeerd naar nul beweegt.

Dogecoin is dit jaar naar voren gekomen als een van de meest populaire cryptocurrencies, zoals eerder gemeld. En het werd qua winst de beste digitale asset in het tweede kwartaal van 2021 met een stijging van 392%.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce