Search
Close this search box.

Coinbase heeft in september 2020 de Bitcoin-aankoop van $ 425 miljoen van MicroStrategy uitgevoerd

De grootste cryptocurrency-exchange van de Verenigde Staten, Coinbase, heeft aangekondigd dat het een van de grootste institutionele Bitcoin (BTC) aankopen in 2020 heeft mogelijk gemaakt. Coinbase werd volgens een officiële aankondiging geselecteerd door MicroStrategy in september 2020, als de primaire uitvoeringspartner voor de aankoop van $ 425 miljoen aan Bitcoin.

Hoofd institutionele verkoop bij Coinbase, Brett Tejpaul, gaf in een blogpost van 1 december meer details over de aankoop en het doel van het bedrijf om institutionele aankopen te vergemakkelijken. Tejpaul zei dat door gebruik te maken van hun geavanceerde executiemogelijkheden, hun toonaangevende crypto prime brokerage-platform en de OTC-desk, zij namens MicroStrategy een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin konden kopen.

En dit zonder beweging op de markt te veroorzaken. In de post staat verder aangegeven dat MicroStrategy voor Coinbase koos, omdat het platform een ​​aantal markttools biedt, zoals smart order routing en algoritmische handelshulpmiddelen. Volgens een casestudy over de MicroStrategy-transacties voerde Coinbase voor de aankoop van $ 425 miljoen, een reeks pre-trade calls uit met MicroStrategy.

Dit werd gedaan om de doelstellingen voor de uitvoering van de transactie beter te begrijpen en een handelsplan te ontwikkelen. Coinbase begon de grotere transactie uit te voeren, na de succesvolle test, waarbij het algoritme “Time Weighted Average Price” werd gebruikt om de transactie over een periode van vijf dagen uit te voeren. In de loop van de transactie had MicroStrategy elke dag een telefoontje om 09.00 uur met het Coinbase-handelsteam om te beginnen met handelen en ’s nachts te rapporteren.

Na het voltooien van een eerste investering van $ 250 miljoen over een periode van vijf dagen, investeerde MicroStrategy na het succes van de eerste transactie nog eens $ 175 miljoen in Bitcoin. Dit kwam neer op een totale investering van $ 425 miljoen. In de post sprak Coinbase zijn bereidheid uit om meer instellingen te helpen die crypto willen kopen. Coinbase sprak de hoop uit dat dit een keerpunt is voor de crypto-economie.

Verder kijken zij ernaar uit om meer bedrijven en instellingen te helpen die hun strategieën voor kapitaalallocatie willen diversifiëren met crypto. Coinbase gaf verder aan dat omdat zij als agentschap werken, klanten er zeker van kunnen zijn dat hun interesses op één lijn liggen. Terwijl Coinbase op zoek gaat naar de beste prijzen die op de markt beschikbaar zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.