Coinbase onderbetaalde vrouwen, zwarte werknemers, rapporteerde New York Times

New York Times meldde, een analyse van interne betalingsgegevens toont aan dat de leading cryptocurrency-exchange Coinbase zijn vrouwelijke en zwarte werknemers veel meer onderbetaalde in vergelijking met tarieven dat in de technologie-industrie bestaat.

Het rapport komt op de hielen van een andere New York Times-expositie in november die een beeld schetste van een bedrijf dat “lang heeft geworsteld met het beheer van zwarte werknemers.”

De compensatiegegevens van het bedrijf die in het meest recente rapport worden aangehaald, suggereren dat de ongelijke behandeling van zowel vrouwelijke als zwarte werknemers meer wijdverbreid was dan erkend, hoewel de leidinggevenden van Coinbase destijds zeiden dat die klachten beperkt waren tot een paar werknemers.

De timing van de back-to-back blootstellingen kan nauwelijks slechter zijn voor Coinbase, dat eerder deze maand voorlopige documenten indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor een beursintroductie, ongetwijfeld probeerde te profiteren van de recordstijging van de prijs van Bitcoin. En de witgloeiende IPO-markt.

Coinbase zag minstens 5% van zijn personeel vertrekken na de vraag om te kiezen tussen het accepteren van het onlangs aangekondigde “apolitieke” beleid van CEO Brian Armstrong of het verlaten van het bedrijf, zelfs voordat het eerste verhaal van de New York Times in November werd gepubliceerd. Dit laatste verhaal laat zien dat de personeelsproblemen van de uitwisseling niet verdwijnen.

Vrouwen kregen bij Coinbase gemiddeld $13.000, of 8% minder betaald dan mannen bij vergelijkbare banen en rangen, volgens gegevens dat in het Times rapport worden gerepresenteerd.

Zwarte werknemers kregen ondertussen $11.500, of 7%, minder betaald dan alle andere werknemers in vergelijkbare banen, zei de Times.

De gegevens van The Times omvatten betalingsgegevens voor de meeste van de ongeveer 830 werknemers van Coinbase eind 2018.

L.J. Brock, chief people officer, zei In een brief aan de medewerkers van Coinbase over het meest recente artikel in de New York Times, dat Coinbase zich heeft ingespannen om gelijke beloning voor gelijk werk te garanderen als onderdeel van een brede evaluatie van de beloningspraktijken van het bedrijf die in 2018 begon.

Brock zei dat het bedrijf de afgelopen twee jaar heeft gewerkt “om ervoor te zorgen dat ons beloningskader transparant is” en “eerlijk voor alle werknemers”. Hij zei ook dat het bedrijf “onze beloning zal onderzoeken door de lens van etniciteit/ras, naast geslacht”.

Brock schreef:

“Coinbase zet zich in om vooringenomenheid in al onze interne processen meedogenloos te elimineren”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.