Search
Close this search box.

Coinbase op $ 28 miljard gewaardeerd door Messari na IPO-indiening

Coinbase, cryptocurrency exchange, heeft gisteren een conceptregistratie voor een openbare aanbieding ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Onderzoeksbedrijf Messari heeft het bedrijf hierna gewaardeerd op $ 28 miljard. Verschillende bedrijfssegmenten van het bedrijf, zoals handel, bewaring en debetkaarten werden met het model van Messari onderzocht om tot dit resultaat te komen.

Met dagelijkse handelsvolumes van meer dan $ 1 miljard, behoort Coinbase tot een van de grootste beurzen ter wereld. In 2019 is het vermogen in bewaring gegroeid van $ 7 miljard tot $ 20 miljard. In augustus 2017, gedurende een eerdere inzamelingsronde, schreed de waardering van Coinbase de grens van $ 1 miljard voorbij. Hierdoor verkreeg Coinbase de status van “unicorn”.

De meest recente ronde leverde het bedrijf in oktober 2018 een waarde op van $ 8 miljard. Onderzoeksbureau Hurun heeft in zijn rapport van augustus 2020 dit cijfer van $ 8 miljard niet bijgewerkt. Hoewel er een toename is in het dagelijkse handelsvolume en de activa in bewaring. De analist van Messari wees op het belang van zo’n grote beursgang in de crypto-ruimte, bij het aangeven van zijn laatste waardering van $ 28 miljard.

De analist gaf aan dat deze vermelding zelfs belangrijk is voor tokenwaarderingen, omdat Coinbase een waarderingsanker zal bieden. Niet alleen voor toekomstige aandelenvermeldingen, maar ook voor crypto-native exchange-tokens. Ondertussen is er een onbevestigd rapport opgedoken waarin Teeka Tiwari’s Palm Beach Research Group een toekomstige waardering van $ 242 miljard heeft voorspeld voor DeFi-platform Synthetix.

De vermeende koopmededeling doet een voorzichtige schatting voor Synthetix (SNX) -tokens. Hierbij zou de gedecentraliseerde beurs een premie zou kunnen vragen die vijf keer hoger is dan bij traditionele beurzen. Of ongeveer tien keer de huidige waardering van Messari voor Coinbase. Met een streefwaarde van $ 2.192 per token zou het een rendement betekenen van meer dan 41.000% op de huidige prijs.

Twitter-commentatoren merkten op dat in het verleden soortgelijke voorspellingen gedaan zijn door het bedrijf. Echter, die zijn niet uitgekomen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.