Search
Close this search box.

Coinbase wilt met leningen starten

Coinbase, de grootste Amerikaanse crypto exchange heeft zojuist aangegeven dat ze in de herfst willen starten met het uitgeven van leningen voor een geselecteerde doelgroep. Dit zullen leningen zijn waar bitcoin tegenover staat in het account. Volgens eerste berichten zullen de maximale leningen $20.000 bevatten per klant en gaat het om 8% rente waarbij de periode maximaal 1 jaar is.

Klanten zullen een formulier moeten indienen of door een credit check heen moeten gaan om in aanraking te komen. Verassend is dat leners het geld binnen 2 tot 3 werkdagen al binnen kunnen krijgen als de lening geaccepteerd wordt.

Steeds meer platformen spelen in op de markt van leningen. Coinbase zal pas in de herfst starten, maar andere platformen zoals Celsius en Blockfi doen het al geruime tijd erg succesvol.

De leningen via Coinbase zullen als eerste in 17 staten verkrijgbaar worden gesteld en zal later uitgerold worden naar de andere staten waar Coinbase inmiddels bezig is om een vergunning te verkrijgen. De leningen bieden als voordeel dat je bitcoin hier tegenover hebt staan in het account, wanneer je daarom een lening nodig hebt voor een korte tijd voor bijvoorbeeld een auto, een reparatie, een verhuizing of welke reden dan ook, dan kan het een interessante optie zijn om dit af te wegen.

Ook zal dit betekenen dat crypto platformen steeds meer concurreren met banken. Ook het platform Square, van de co-founder van Twitter, Jack Dorsey, heeft aangekondigd hiermee achter de schermen bezig te zijn en ook in de toekomst hiervoor wat te willen lanceren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.