Coinbase zou $ 2 miljard hebben verdiend door gewoon Bitcoin te kopen met zijn startgeld.

De grootste cryptocurrencies 200% CAGR vormt een serieuze uitdaging voor zelfs de meest succesvolle crypto-bedrijfsstrategieën. De grootste crypto-uitwisseling van de Verenigde Staten zou in 2013 meer geld hebben verdiend door simpelweg Bitcoin (BTC) te kopen en vast te houden. Uit gegevens die op sociale media circuleren blijkt dat het bedrijf, ondanks de $ 800 miljoen winst van Coinbase in het eerste kwartaal, nog steeds rijker zou zijn als het zijn startkapitaal had gebruikt om BTC te kopen.

De winsten van Coinbase gaan verloren ten opzichte van 2013 hodlers.

Vooruitlopend op de eerste openbare aanbieding op 14 april, rapporteerde Coinbase deze week enorme inkomsten. Met $ 1,8 miljard presteerde Q1 beter dan heel 2020. De cijfers werden meteen een gespreksonderwerp toen marktdeelnemers de waarschijnlijke impact van de IPO-lancering afwegen. Andere beursintroducties waaronder de recente verkoop van Deliveroo, leidden tot uitverkoop. Te midden van torenhoge waarderingen en de bijbehorende buzz lijkt het er echter op dat Coinbase alleen maar hoefde te doen om beter te presteren, het kopen van Bitcoin.

 In het bijzonder zou de startkapitaalfinanciering van $ 30 miljoen van de beurs in 2013 tot $ 2 miljard waard zijn als het destijds in BTC was omgezet. Daarentegen wordt de totale totale winst van Coinbase tot nu toe geschat op ergens tussen $ 780 miljoen en $ 1,3 miljard. “Coinbase gaat over minder dan 10 dagen een openbare lijst publiceren en heeft vandaag klapcijfers gerapporteerd (~ 800 miljoen winst op 1,8 miljard inkomsten),” merkte ontwikkelaar Vijay Boyapati op.

“Klinkt geweldig, maar stel je voor hoeveel meer ze waard zouden zijn als ze de afgelopen 8 jaar hun winst in Bitcoin hadden gehouden in plaats van in dollars.”

Zoals Cointelegraph meldde is het samengestelde jaarlijkse groeipercentage van Bitcoin meer dan 200% gestegen en sinds april 2013 is BTCv/ USD meer dan 43.000% gestegen.

Het tekort aan Bitcoin-aanbod blijft reëel

Boyapati raakte een ander, meer controversieel aspect van het bedrijfsmodel van Coinbase aan dat dit jaar aan het licht kwam. Ondanks al het succes hebben leidinggevenden er altijd voor gekozen om een vrij bescheiden hoeveelheid BTC aan te houden. Volgens de recente aanvraag bij Amerikaanse toezichthouders bezit de beurs 4.486 BTC. Zoals Boyapati opmerkt, heeft nieuwkomer MicroStrategy, ondanks dat het geen beurs is, sinds augustus vorig jaar meer dan 91.000 BTC gekocht. Dit is een voorraad die tot nu toe in Amerikaanse dollars is verdubbeld voor het bedrijf. “Het is bijna alsof Coinbase niet eens gelooft in de branche waarin ze een van de grootste spelers zijn. Triest, ”voegde hij eraan toe.

Niet iedereen was overtuigd. Erik Voorhees, oprichter van crypto-uitwisselingsservice ShapeShift voerde aan dat Coinbase’s bijdrage aan het cryptocurrency-fenomeen het onvergelijkbaar maakte met MicroStrategy. “Stel je voor dat je MicroStrategy hoger in aanzien houdt dan Coinbase. De laatste worstelde acht jaar om het meest succesvolle Bitcoin-bedrijf ter wereld op te bouwen, dat 50 miljoen mensen bedient ”, reageerde hij op een tweet van Casa mede-oprichter Jameson Lopp.

“De eerste ontdekte Bitcoin in 2020 en kocht er een heleboel … van Coinbase.”

Ondertussen lieten de gegevens van woensdag een opvallende piek zien in de uitstroom van uitwisselingen deze week, een teken dat het langetermijnconflict en de algemene interesse in het kopen van Bitcoin snel groeit. “Zitten we hoog in de marktcyclus? Nee, ”merkte Ki Young Ju, CEO van on-chain analytics-service CryptoQuant op, die de gegevens publiceerde en benadrukte het verschil tussen het huidige klimaat en traditionele Bitcoin-cyclustoppen.

“Wanneer de markt zijn hoogtepunt bereikt, stort iedereen BTC op beurzen om te verkopen.” Coinbase Pro de professionele handelsafdeling van Coinbase, zag 12.000 BTC vertrekken in één enkele transactie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.