Covoorzitter van blockchain caucus wil crypto-transacties ‘omkeren’, maakt cryptopuristen gek

Democratische Vertegenwoordiger en medevoorzitter van de Congressional blockchain caucus, Bill Foster, heeft opgeroepen tot een regelgevend kader dat derden in staat zou stellen frauduleuze of criminele transacties ongedaan te maken. Foster is een natuurkundige en een Democratische vertegenwoordiger voor Illinois.

De Democratische vertegenwoordiger Darren Soto en de Republikeinse vertegenwoordigers Tom Emmer en David Schweikert, leiden samen de blockchain-caucus. Foster sprak tijdens een online evenement voor nieuwszender Axios. Hij beweerde hierbij dat Amerikaanse regelgevers een wettelijk kader moeten introduceren dat de identiteit van crypto-wallethouders kan blootleggen en misdaad gerelateerde transacties kan terugdraaien.

Behalve als het congres of het publiek met een andere oplossing voor ransomware kan komen. De wettigheid van het terugdraaien van transacties beschreef de democraat als een van de meest fundamentele beslissingen over crypto-activa. Foster merkt ook op dat regelgevers de volgende vraag moeten stellen.

Is er een rechtbank waar je terecht kunt om de deelnemers te ontmaskeren, maar is er ook een vertrouwde derde partij of rechtbank waar je terecht kunt om frauduleuze of foutieve transacties terug te draaien? Zijn opmerkingen zullen de cryptopuristen gek maken, die anonimiteit en ongecensureerde transacties als kernkenmerken van crypto waarderen, merkt de 65-jarige merkt op.

Toch zullen degenen die een groot deel van hun vermogen in digitale activa hebben, die veiligheidsdeken willen hebben van een vertrouwde derde partij die het probleem kan oplossen, volgens Foster. Cryptopuristen werden natuurlijk gek gemaakt door het nieuws. Hierbij riep een thread over Foster’s opmerkingen over subreddit “r/CryptoCurrency” eerder vandaag een negatieve reactie op.

Iedereen die de vertrouwde derde partij van deze man vertrouwt, is een sukkel, merkte gebruiker DepNeanderthal op. Hij zei dat overheid en vertrouwen zo dicht bij elkaar liggen als de Noord- en Zuidpool. Het is letterlijk niet mogelijk tenzij regeringen een netwerk aanvallen, wat ze eerlijk gezegd ook konden, merkte gebruiker “Justin534” tegelijkertijd op.

Alleen in uitzonderlijke gevallen lijkt Foster de bevoegdheid te willen gebruiken. Foster merkt op dat de VS een gemeenschappelijke basis en meer evenwichtige benadering moet vinden, waarbij anonimiteit “99,9% van de tijd” wordt gerespecteerd onder normale omstandigheden situatie. Dit gaf hij sprekend met Axios aan over China’s regelgevende benadering van cryptocurrency, die in wezen is geweest om de hele sector te verbieden.

Hij herhaalde dat echter in die zeldzame gevallen waarin iets frauduleus, crimineel of foutief is, zoals is gebeurd, je die transacties moet kunnen ontmaskeren en mogelijk terugdraaien. Voor Foster lijkt het gebruik van cryptocurrencies om criminele activiteiten te vergemakkelijken een belangrijk probleem te zijn. En in een persbericht van 5 april benadrukte hij dat een gebrek aan regulering ongeoorloofd gedrag mogelijk maakt.

Foster zei dat een van de grenspolitieagenten hem vertelde dat de meeste betalingen voor mensenhandel nu met Bitcoin worden gedaan. De reden hiervoor is simpelweg omdat het wettelijk niet traceerbaar was, volgens Foster.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.