Search
Close this search box.

Craig Wright bedreigt cryptomarkt en daagt Vitalik Buterin uit

Craig Wright is wellicht een van de meest omstreden personen in de cryptogemeenschap. Nadat hij eerder al claimde dat hij schuil ging achter het alias Satoshi Nakamoto was hij er gisteravond als de kippen bij om de cryptomarkt te bedreigen als er niet voor zijn alternatief voor de Bitcoin Cash gekozen wordt. Ook daagde hij Vitalik Buterin uit. Dit alles op Twitter.

Wie is Craig Wright?

Craig Steven Wright, zoals hij voluit heet, is in 1970 in Australië geboren. Naast diverse IT-opleidingen studeerde hij theologie. Hij claimt zelf onder meer een PhD van Charles Sturt University te hebben, maar de universiteit ontkent dat hij zijn volledig doctoraal gehaald heeft. Vanaf de jaren 1990 is hij actief in de ICT-sector. Na enige publiciteit rondom een veroordeling in 2004 (wegens schending van een concurrentiebeding) kwam hij in 2016 pas echt in de publiciteit.

Craig Wright Gives Blockchain Brain Dump on Why On-Chain Bitcoin Scaling Works

Is Craig Wright Satoshi Nakamoto?

Eind 2015 verschenen de eerste verhalen dat Craig Wright wel eens schuil kon gaan achter het pseudoniem Satoshi Nakaomoto, de oprichter van Bitcoin. Diverse vooraanstaande media, maar ook Gavin Andresen, een van de mensen die vanaf het begin betrokken is bij Bitcoin, leek in eerste instantie overtuigd. Later trokken onderzoekers deze claim in twijfel en het lukte Wright uiteindelijk niet om onomstotelijk te bewijzen dat hij Nakamoto was.

Waarom is Craig Wright nu in het nieuws?

In 2017 stapte Craig Wright bij de hard fork van Bitcoin over naar Bitcoin Cash. Hier was hij een van de toonaangevende figuren totdat Bitcoin Cash in augustus zelf een hard fork aankondigde. Wright was het niet eens met de aangekondigde software-update en schermde al snel met een eigen cryptomunt, de Bitcoin SV (waarbij SV staat voor Satoshi’s Vision). Hoewel een en ander eerst vreedzaam leek te verlopen raakten de gemoederen verhit. Het originele team van Bitcoin Cash (dat de naam Bitcoin ABC) gebruikt) verzet zicht onder leiding van Roger Ver, tegen een afsplitsing en het lijkt erop dat dit vandaag een strijd gaat worden.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Craig Wright bedreigt de cryptomarkt

Toen gisteren de cryptokoersen onverwacht onderuit gingen besloot Craig Wright dat het tijd was om te Twitteren. Op Twitter postte hij eerst een bedreiging aan de hele cryptocommunity. Hij gaf aan dat de miners voor Bitcoin SV extra fondsen nodig zouden hebben als de Bitcoin Cash community zou kiezen voor Bitcoin ABC. Dit zouden zij doen door op grote schaal Bitcoin te brengen. Wright beseft dat hij dan ook de markt onderuit trekt, maar geeft in zijn tweet aan niet bang te zijn voor een koers van $ 1.000 voor de Bitcoin.

Uiteraard reageerde de cryptogemeenschap heftig. De reacties op Twitter waren dan ook niet van de lucht. In plaats van sussende woorden gooide Wright olie op het vuur door door te stellen dat ook het team van Roger Ver Bitcoin zou moeten verkopen om Bitcoin ABC draaiende te houden. Achterliggende boodschap: de hele Bitcoin Cash community moet voor zijn Bitcoin SV kiezen, anderslaat hij de markt klappen.

Craig Wright bedreigt cryptokoersen
De tweets waarin Craig Wright Roger Ver en Vitalik Buterin uitdaagt.

Craig Wright gaat de strijd aan met Vitalik Buterin

Alsof dit alles nog niet genoeg was vond hij ook nog even tijd om te reageren op Vitalik Buterin, die hem een ‘lunatic’ had genoemd op Twitter. Zijn inhoudelijke weerwoord: Vitalik Buterin is een ‘soy boy conman’ (vrij vertaald ‘een zwakke oplichter’) en Ether een 11de rangs ‘shitcoin’.  Kortom, het was nog lang onrustig op Twitter. We zijn zeer benieuwd wat vandaag en de komende dagen brengen en houden je op de hoogte.

Uiteraard kun je je ook aanmelden voor de CryptoClan Daily, dan ontvang je het laatste nieuws en de actuele koersen elke dag rond 18 uur gratis in de mail.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.