Crypto-beheerbedrijf slaagt volgens de regelgeving sandbox van de Singaporese Monetaire Autoriteit

Propine, aanbieder van cryptobeheer en effectenbedrijf, is afgestudeerd aan het sandbox-programma voor fintech-regelgeving van de Monetaire Autoriteit van Singapore. Hierbij heeft Propine een Capital Markets Services-licentie verkregen en het groene licht om de volledige activiteiten te beginnen. Op 8 november 2019 werd de, in Singapore gevestigde, effectendienstenfirma voor institutionele klanten toegelaten tot de sandbox van MAS-regelgeving.

Volgens een recent bericht op de website nam de firma nam iets meer dan een jaar deel aan het programma, voordat het op 7 januari toestemming kreeg om te vertrekken. Als een bedrijf zakelijke activiteiten wil uitoefenen die worden gereguleerd door de Securities and Futures Act van Singapore, bepaalt de financiële wetgeving van Singapore dat het bedrijf een Capital Markets Services License moet hebben.

Propine heeft een CMS-licentie verkregen na succesvolle afronding van het programma en zal nu starten met beschikbaar stellen van zijn volledig aanbod aan diensten. Deze zijn inclusief, maar niet beperkt tot, bewaring van digitale activa, facilitering van handelsafwikkeling, aandelen dienstverlening en diensten gericht op wereldwijde effectenuitgevers.

Tuhina Singh, Propine CEO, beweerde dat om institutionele deelname aan tokenization en cryptovaluta te katalyseren, het duidelijke regelgevingskader van de MAS zou kunnen helpen. Singh gaf aan dat voor de veilige ontwikkeling van beveiligingstoken, het hebben van een duidelijk regelgevend kader van vitaal belang is. Aarzelende maar gretige instellingen die aan de zijlijn wachten, kunnen hierdoor deelnemen aan tokenization.

Conforme infrastructuur is een stevige basis waarop de fundamenten van het ecosysteem van beveiligingstoken worden gelegd, zei Singh. Sopnendu Mohanty, de chief fintech officer van de MAS, zei dat de digitale activa-industrie in een versneld tempo groeit. Mohanty zei verder dat toezichthouders de plicht hebben om juridische waarborgen te bieden, zodat het vertrouwen in de industrie niet faalt.

Ook gaf hij aan dat het ecosysteem van digitale activa, gevoed door financiële technologie en innovatie, groeit in een versneld tempo in de financiële sector. Het is volgens Mohanty heel belangrijk om deze digitale middelen effectief en toch efficiënt te beschermen en te onderhouden. Om het vertrouwen in dit ecosysteem te kunnen handhaven.

Mohanty zei dat de beheerdienst van Propine een tweelaags multisignatoir mechanisme gebruikt dat niet eigen is aan een enkele blockchain. Echter, het is eerder blockchain-agnostisch. De fintech-officier gaf aan te hopen dat binnenkort oplossingen voor bewaring van digitale activa in Singapore en in het buitenland zullen verschijnen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.