Search
Close this search box.

Crypto-belastingregels Zuid-Koreaanse regering met drie maanden uitgesteld

Na oproepen van brancheorganisaties is de Zuid-Koreaanse Nationale Vergadering nu van plan om de implementatie van nieuwe inkomstenbelastingwetten uit te stellen. Deze wetten handelen over winsten uit cryptocurrency. Volgens een rapport van Koreaans-talige nieuwssite DongA uitgebracht op 25 november, zal de belasting van 20%, die aanvankelijk vanaf oktober 2021 zou worden opgelegd, nu pas op 1 januari 2022 van kracht worden.

De bedoeling van deze vertraging is om digitale valuta-uitwisselingen tijd te bieden om de wijzigingen die nodig zijn, te kunnen doorvoeren. Zo kunnen zij de nieuwe belastinginfrastructuur opnemen. De nieuwe belastingstructuur voor cryptocurrencies werd in juli van dit jaar aangekondigd, zoals gemeld door Cointelegraph. Het komt neer op een belasting van 20% op eventuele winsten boven een drempelniveau van 2,5 miljoen gewonnen ($ 2.260) per jaar.

De regels waren aanvankelijk gepland om vanaf 1 oktober 2021 te gelden. Dit leidde tot klachten vanuit de Korean Blockchain Association. De KBA beweerde dat de periode tussen de bestaande belastingregels die op 30 september 2021 ophielden en de nieuwe regeling die de volgende dag van kracht wordt, te kort zou zijn.

Het zou te moeilijk zijn voor uitwisselingen om eraan te voldoen, waarbij oorspronkelijk om uitstel tot 1 januari 2023 werd verzocht. De regering lijkt tot op zekere hoogte het eens te zijn, maar zij stemde in met een verlenging van slechts drie maanden. In plaats van de gevraagde 15 maanden. Vóór de introductie van de nieuwe wetgeving werden digitale activa als valuta behandeld en dus niet belast.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.