.crypto domein-gebaseerde betalingen vanuit Unstoppable Domains geïntegreerd door OKEx

Op 9 februari heeft wereldwijde cryptocurrency exchange OKEx aangekondigd dat het ondersteuning heeft geïntegreerd voor blockchain-gebaseerde adressen van Unstoppable Domains in de wallets van zijn klanten. Dit betekent dat gebruikers niet meer een individuele wallet adres voor elk token-type hoeven op te geven.

Gebruikers kunnen nu een van de vele valuta’s verzenden en ontvangen die ondersteund worden door zowel OKEx als Unstoppable Domains via een enkele .crypto- of .zil-domeinnaam. Deze functionaliteit was in de praktijk al beschikbaar voor inkomende transacties. Met het Unstoppable Domains-platform zou de domeineigenaar eenvoudig de omleidingen voor elke valuta naar zijn OKEx-wallet-adressen kunnen instellen.

De OKEx-wallet is nu echter in staat .crypto-adressen te accepteren voor uitgaande transacties en zal deze omleiden naar de adressen die zijn opgegeven door de domeineigenaar. De gebruikerservaring zou door vereenvoudigde adresformaten verbeterd kunnen worden. Bovendien zouden deze, volgens Jay Hao, OKEx CEO, een van de resterende barrières wegnemen voor beginners die de crypto-ruimte betreden.

Verder zijn blockchain-domeinen censuurbestendig. Dit betekent dat het onmogelijk is om een adres op het gedecentraliseerde web te verwijderen. Vorig jaar werden Tim Draper-ondersteunde Unstoppable Domains gedecentraliseerde chat- en e-maildiensten gelanceerd. Naast zijn crypto-ingeschakelde webadressen. Ter ondersteuning van het .crypto- en .zil-adresformaat, volgt OKEx andere grote uitwisselingen zoals Coinbase en Huobi, volgens de aankondiging van OKEx.

Onlangs heeft OKEx ook aangekondigd dat het Lightning-netwerk van Bitcoin in het eerste kwartaal van 2021 geimplementeerd zou worden. Hierdoor zouden klanten snellere transacties en lagere kosten krijgen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo