Crypto Fear and Greed-index zakt naar de niveaus van oktober 2020

De Crypto Fear and Greed-index laat zien dat het sentiment op de cryptocurrency-markt zojuist is verschoven van ‘Extreme Greed’ naar ‘Fear’.

Nu de prijs van Bitcoin (BTC) onder een drempel van $29.000 daalt, verslechtert de stemming van de beleggers en is de Crypto Fear and Greed-index gedaald tot het niveau van oktober 2020.

Op 22 januari daalde de Crypto Fear and Greed-index scherp tot een waarde van 40, waardoor het marktsentiment veranderde van ‘Extreme Greed’ naar ‘Fear’. De index daalde voor het eerst sinds 3 oktober 2020 naar dit dieptepunt, toen Bitcoin handelde op ongeveer $10.500.

Net als de angst- en hebzuchtindexen op de traditionele markten, is de Crypto Fear and Greed-index een hulpmiddel dat twee van de primaire emoties meet die van invloed zijn op hoeveel beleggers bereid zijn om cryptovaluta zoals Bitcoin te kopen.

Volgens Alternative.me kan het extreme angstniveau een teken zijn dat beleggers te bezorgd zijn, wat een goede koopmogelijkheid kan betekenen. Als beleggers daarentegen te hebberig worden, kan dit een teken zijn dat de markt toe is aan een correctie.

Inderdaad, voordat de Crypto Fear and Greed Index daalde tot 40, bereikte de Index op 6 januari een top van 95, wat aantoont dat investeerders erg hebzuchtig werden te midden van Bitcoin die op 8 januari zijn hoogste punt ooit bereikte van $42.000. De Bitcoin-prijs zag vervolgens een grote  correctie, die op 21 januari daalde tot $ 28.750.

Omdat Bitcoin de afgelopen dagen een scherpe correctie heeft ondergaan, hebben meer mensen in de branche commentaar geleverd op de prijsbewegingen. Op 21 januari voorspelde Scott Minerd, chief investment officer bij financiële dienstverlener Guggenheim, dat Bitcoin op het punt staat te dalen tot $20.000. De directeur gelooft nog steeds dat Bitcoin op de lange termijn $400.000 zal bereiken, maar dit jaar niet.

De oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft er vertrouwen in dat Bitcoin weer een rally zal ervaren. Hij tweette op 21 januari:

“Het is niet de bedoeling dat mensen in een omgeving van 150% vol leven. Dat was het vertellen. Wanneer het volume afneemt, zullen we de bodem, baseren en hervatten.”

De Bitcoin-prijs is op het moment van publicatie licht gestegen rond $31.000. De grootste cryptocurrency ter wereld is de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gedaald, maar is de afgelopen 30 dagen nog steeds ongeveer 30% gestegen, volgens de Bitcoin-prijsindex van Cointelegraph.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo