Search
Close this search box.

Crypto-investeringen zijn beter dan onroerend goed, denkt twee vijfde van de Australische millennials

Een op de vijf Australiërs gelooft dat crypto de sleutel is tot eigenwoningbezit, omdat het vertrouwen in traditionele besparingen afneemt, heeft onderzoek uitgewezen. Een toenemend aantal jonge Australiërs ontmoedigd raakt door traditionele investeringsopties, bleek uit het onderzoek, uitgevoerd door cryptocurrency-uitwisseling Kraken. Over het feit dat de waarde van geld in traditioneel spaargeld afneemt, gaf Bijna een kwart van de ondervraagden aan bezorgd te zijn.

22% van de ondervraagde Australiërs gelooft dat investeren in cryptocurrency een gemakkelijkere manier is om te sparen voor een hypotheekdeposito dan fiat op een bankrekening of andere traditionele spaarmethoden te bewaren, bleek uit het onderzoek. Crypto-activa zijn een goed alternatief voor het kopen van een vastgoedbelegging zei bijna 40% van de millennials, respondenten geboren tussen het begin van de jaren tachtig en het midden tot het einde van de jaren negentig.

Verder gelooft 31% van de Generation X-deelnemers, Australiërs geboren tussen het midden van de jaren zestig tot het begin van de jaren tachtig, ook dat crypto-activa betere investeringen zijn dan onroerend goed. Hiertegenover staat dat slechts 24% van de Generation Z-respondenten, degenen die tussen eind jaren negentig en 2010 zijn geboren, dit gevoel herhaald.

Bijna de helft van de ondervraagde babyboomers – degenen die geboren zijn tussen het midden van de jaren veertig en het midden van de jaren zestig – heeft niet geïnvesteerd in crypto, vanwege bezorgdheid over de volatiliteit. Momenteel heeft een op de vijf deelnemers aan de enquête crypto-activa in bezit of heeft deze gehad. Terwijl 14% aangeeft dat ze momenteel een actieve cryptowallet hebben.

Bijna 85% van de respondenten die al crypto-activa bezitten, is van plan meer te kopen. Jonathon Miller, algemeen directeur van Kraken Australia, merkte op dat, hoewel Australië wat betreft adoptie achterblijft bij de Verenigde Staten, Australië een snelgroeiende markt is voor crypto-activa die grotendeels wordt aangedreven door de vraag van millennials.

Volgens Miller hebben Australiërs nog steeds een conservatieve houding ten opzichte van investeringen. Vastgoed is een culturele norm geweest en staat hoog op het verlanglijstje van de meeste investeerders. Echter, omdat betaalbaarheid een probleem blijft, zien ze dat meer jonge mensen op zoek gaan naar andere opties om rijkdom te vergaren, zei Miller.

Het zijn de jongere Australiërs die de dynamiek veranderen, voegde hij eraan toe. Hij verwacht dat de bredere markt overgaat tot het idee om te investeren in digitale activa. Volgens Miller zijn zij ervan overtuigd dat naarmate meer beleggers hun wallets willen diversifiëren en investeringsmogelijkheden zoeken buiten het traditionele aanbod, we cryptocurrency tot zijn recht zullen zien komen in APAC.

Ook benadrukte Miller de noodzaak van meer crypto-educatie in Australië en het lijkt erop dat er meer nodig is. Meer dan de helft van de Australische respondenten uit een ander onderzoek denkt dat Elon Musk, Bitcoin heeft uitgevonden, werd vorige maand door Cointelegraph gemeld.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.