Slachtoffer van bizarre crypto-overval vertelt zijn verhaal

Vorig jaar haalde een gruwelijke overval op een Nederlandse crypto-ondernemer het wereldnieuws. Vooral het feit dat de man gemarteld is met een drilboor sprak tot de verbeelding. Hij treedt nu naar buiten met zijn verhaal en wij deden onderzoek. Dit leidde naar Thailand, een cryptomunt en een verleden vol beschuldigingen.

[affcoups id=”2229″]

Vanmorgen publiceerde De Telegraaf achter de betaalmuur het verhaal van de Nederlandse cryptohandelaar die vorig jaar op gruwelijke wijze werd mishandeld op zijn boerderij. Hij bleek niet alleen gemarteld met een drilboor, maar is naar eigen zeggen ook gewurgd en gewaterboard. Het slachtoffer blijkt crypto-ondernemer Peter Hoogslag.

Conflict over cryptomunt de oorzaak?

De Telegraaf geeft aan een filmpje te hebben waarin een zwaar gehavende Peter zijn verhaal doet. Het filmpje zou zijn toegestuurd door een gedupeerde die claimt geld van Hoogslag te krijgen. Dit naar aanleiding van een mislukte ICO van het cryptoproject ‘Travelflex’. Deze mislukte ICO zou veel mensen geld gekost hebben. De brute overval zou dan ook gezocht moeten worden in de hoek van gedupeerde investeerders die op deze wijze hun geld terug wilden halen.

Wie is Peter Hoogslag?

De Telegraaf wijst op een bijzondere tegenstelling in de verklaring van Peter. Op het ene moment claimt hij namelijk dat de overvallers de fondsen van de ICO wilden, in het gesprek dat hij zelf met De Telegraaf heeft claimt hij dat het de overvallers om geld te doen was. Ook wordt in het interview summier over de achtergrond van Hoogslag verteld. Men focust vooral op de banden die Hoogslag met Italië heeft. De werkelijkheid blijkt iets anders te liggen.

Een eerdere mislukte cryptomunt en beschuldigingen

Waar het project ‘Travelflex’ er wel in slaagde om geld op te halen met een ICO bleek dit voor een ander project niet gelukt. Wij vonden namelijk dat Hoogslag betrokken was bij een project met de naam ‘cryptassist’. De ICO van dit project uit de Oekraïne is wel aangekondigd, maar niet doorgegaan. In het profiel van Hoogslag, dat bij deze ICO gepubliceerd is, lezen we dat hij al sinds 2011 betrokken is bij de mining van Bitcoin en zo zijn fortuin en kennis heeft vergaard.

Peter Hoogslag
Via: ico.newsbtc.com (capture)

Hoewel er niet veel bekend is over Cryptassist blijkt niet iedereen tevreden. Op Reddit is te lezen dat het een (soft) exit scam zou betreffen.

Italiaanse achtergronden of Bangkok Bunnie nights

In het artikel van De Telegraaf wordt ook veel gerept over de liefde die Peter voor Italië heeft en de tijd die hij daar gewoond heeft. Opmerkelijk, want ten tijde van de overval dook de internationale pers bovenop de zaak. Uit Italië zijn weinig berichten te vinden, maar er wordt wel over de zaak gepubliceerd in Thailand. Daar is Hoogslag namelijk bekend als eigenaar van de bekende gogo-bar Bangkok Bunnies. Het schijnt er in de bar, die volgens lokale media verkocht is, erg gezellig te zijn geweest:

Bangkok Bunnies – The BIGGEST & BEST go-go bar in Nana Plaza

Geplaatst door Twister BKK op Dinsdag 21 november 2017

Ook het ontwikkelteam van Travelflex schijnt volgens LinkedIn wel een internationaal gezelschap te zijn, maar ook hier zien we eerder Thaise/Aziatische invloeden dan Italiaanse connecties.

Travelflex blijkt geen succes na ICO van miljoenen

Als we de LinkedIn-tijdlijn volgen begint Hoogslag dus vanuit Thailand met zijn startup Travelflex. Daar lijken zaken behoorlijk mis te gaan. Op internet is een uitgebreide draad terug te vinden waarin de situatie bij Travelflex uit de boeken wordt gedaan. De beschuldigingen van Icofraude zijn niet mals. Ook wordt Hoogslag verweten dat hij het geld van Travelflex in de ICO van de, volgens schrijver, “CryptAssist Scam” heeft geïnvesteerd.

Travelflex wordt cryptomunt CaixaPay (CXP)

Volgens het Telegraaf-artikel is Travelflex inmiddels voortgezet onder de naam CaixaPay (CXP). Dat lijkt te kloppen. Op de website zien we opvallend genoeg dat dit gebeurd is na de horror-overval op Hoogslag. Des te opmerkelijker is dat hij in een filmpje op de site van CaixaPay in eigen woorden vertelt wat hem is overkomen. In het filmpje meldt hij onder meer dat hij na de overval in februari 2019 is teruggetreden en van plan is om in februari 2020 weer aan het werk te gaan. Vraag is dan uiteraard wie besloten heeft tot de naamsverandering van de cryptomunt en waarom. Hoogslag vertelt zijn eigen verhaal hier:

Overigens is CaixaPay een zeer kleine cryptomunt. Hij staat qua marktkapitalisatie op plaats 3816 met een volume van $ 540,74 in 24 uur.

[affcoups id=”3782″]

De overval is natuurlijk een verschrikking en een traumatische ervaring voor zijn dochtertje van (toen) 4, die de gebeurtenissen deels heeft meegekregen. Toch is het opvallend dat de achtergronden nu zo anders blijken dan hij zelf vertelt. Het lijkt er dan ook op dat dit verhaal een vervolg zal krijgen.

Het artikel in de Telegraaf kun je hier achter een betaalmuur lezen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.