Search
Close this search box.

Crypto-overzicht 30 oktober: Bitcoin en Altcoins heel licht positief

Ons eerste crypto-overzicht begon gisteren in  mineur. Gelukkig hoeft dat vandaag niet. Om 18 uur waren de cryptokoersen namelijk (heel) licht positief. Daarbij bieden we je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op crypto- en Blockchain-gebied. De opinie van influencers vergeten wij natuurlijk niet. We sluiten vandaag af met onze nieuwe rubriek cryptocrime. Deze rubriek schenkt vanaf nu elke dinsdag aandacht aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptofraude en blockchainfraude.

Crypto-overzicht Bitcoin en Altcoins top-10

In de crypto-analyse die onze collega’s van WANT vanmorgen publiceerden leken koersstijgingen nog ver weg. Nu is dit anders, want als we de balans op maken van de Europese handelsdag die we net afsloten zien we een hele lichte stijging. Ons grafisch crypto-overzicht spreekt voor zich.

Crypto-overzicht 30-10 Bitcoin en Altcoins herstellen heel licht
Crypto-overzicht 30 oktober: Bitcoin en Altcoins herstellen heel licht. Livekoers vastgelegd om 18.00 uur.

Crypto-overzicht Altcoins top 25

Ook buiten de top 10 laten de Altcoins een heel licht herstel zien, al is de bandbreedte nog smal. Grootste stijger is de Dogecoin (DOG) met + 3,46 %. Grootste daler is de Vechain (VET), dat 1,10 % verloor.

Crypto-overzicht

De Nederlandse toezichthouder AFM richt zich ook op cryptobedrijven. Zo krijgt deze cryptominer een boete van € 50.000,-. Of er ooit betaald gaat worden is vanwege het (gekozen?) faillissement nog maar de vraag.

In China is de handel in cryptovaluta door de rechters legaal verklaard. Een eerder verbod lijkt daarmee van tafel.

Beursplatform Bittrex heeft een platform voor internationale gebruikers gelanceerd.

Dat een misstap in de cryptowereld niet hoeft te betekenen dat je uitgespeeld bent bewijst het verhaal van Ezekiel Osborne. Een van zijn oude ‘vrienden’ vroeg zich af hoe deze cryptofraudeur zich op de voorpagina van de Forbes voor het Midden-Oosten had weten te praten. Een weinig verhullende reportage was het resultaat.

Aan de vooravond van de 10de verjaardag van de Bitcoin kunnen we natuurlijk niet anders dan de crypto-analyse afsluiten met een terugblik op het eerste decennium Blockchain en vooruitblik naar de komende 10 jaar. Dat doen we dan ook van harte.

Blockchain-overzicht

In dit achtergrondartikel zet men uiteen waar de Blockchain wel en niet geschikt voor is.

Naast Software as a service (SAAS) werkt men inmiddels ook aan Blockchain as a service (BAAS). Om deze toepassing te laten groeien moeten er eerst problemen met datacapaciteit worden overwonnen.

Dat Blockchain steeds meer mainstream wordt merkt men ook in de accountancy-wereld. In dit artikel wordt uitgelegd waarom de grote kantoren in razend tempo cryptospecialisten inhuren.

Dit overzicht maakt een inschatting van de invloed die Blockchain in 2023 zal hebben op de retailsector.

In deze analyse legt men uit wat de toekomst van Blockchain is. Het bijbehorende filmpje dat een en ander verduidelijkt zie je hier:

Crypto-influencers

Kan de cryptomarkt zich opmaken voor de grootste influencer van de moderne geschiedenis? Warren Buffet moest nooit iets hebben van fintech en nu investeert hij $ 600 miljoen dollar. Wat staat er te gebeuren?

De bekende crypto-voorvechter Ron Paul is bang dat de FED de cryptomarkt in een recessie drijft door te strenge regels en belastingplicht.

Dinsdag cryptocrime: vandaag exit scams

Helaas wordt er in de cryptowereld nog (te) veel fraude met cryptocurrency en Blockchain gepleegd. In onze bijdrage van deze week stellen we de exit scam centraal. Wat het is, hoe het werkt, de meest beruchte voorbeelden en tips om fraude met cryptovaluta en Blockchain te voorkomen lees je in ons artikel vandaag. In dat artikel staan we ook stil bij een actuele mogelijke Nederlandse exit scam.

Op onze nieuwe pagina ‘cryptocrime‘ houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beste preventietips.

Dagelijks crypto-overzicht ontvangen?

Natuurlijk kun je elke dag onze site checken voor het laatste crypto-overzicht. Als het makkelijker mag sturen we het ook graag kosteloos naar jou toe. Als je dat wilt, laat dan hieronder even jouw mailadres achter en je hebt altijd overzicht over het crypto-overzicht.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.