Crypto-uitwisseling beschuldigd door Canadese toezichthouders van overtreding van de effectenwetgeving

Canadese effectentoezichthouders hebben tegen Poloniex, de grote wereldwijde cryptocurrency-exchange, regelgevende maatregelen genomen. De Ontario Securities Commission publiceerde op dinsdag een verklaring van beschuldigingen tegen Polo Digital Assets, ook bekend als Poloniex. In de verklaring wordt beweerd dat het bedrijf de effectenwetten van Ontario niet heeft nageleefd.

Poloniex is nooit geregistreerd bij het bureau, volgens de verklaring, terwijl het Canadezen aanmoedigde om zijn platform te gebruiken. En dat het platform inwoners van Ontario toestond om cryptoderivaten en effecten te verhandelen. De OSC schreef dat Poloniex nooit een prospectus bij de Commissie heeft ingediend of een vrijstelling van de prospectusvereiste heeft verkregen.

Volgens de OSC heeft de Seychelles Financial Services Authority de Canadese toezichthouders bijgestaan in de zaak, omdat Poloniex is opgericht in de Republiek Seychellen. Ongeveer twee maanden nadat de OSC de in Ontario opererende cryptobeurzen heeft geïnformeerd dat ze moeten voldoen aan de lokale effectenwetten of mogelijk te maken krijgen met regelgevende maatregelen, is de nieuwe stap ondernomen.

Om te bespreken hoe ze hun activiteiten als dealer of marktplaats in overeenstemming konden brengen, werd aan cryptobedrijven gevraagd om vóór 19 april 2021 contact op te nemen met de OSC. Volgens de toezichthouder nam Poloniex, ondanks deze waarschuwing, geen contact op met de Commissie op 19 april 2021 of op enig moment om nalevingsbesprekingen te starten.

Het handhavingspersoneel van de OSC heeft daarom verzocht dat de commissie Poloniex zou opdragen de handel in effecten of derivaten permanent of voor een door de toezichthouder gespecificeerde periode stop te zetten. Ook verzocht het personeel om Poloniex te verbieden effecten te verwerven en dat de exchange geregistreerd wordt als beheerder van een beleggingsfonds.

De verklaring luidt dat Poloniex een administratieve boete zal moeten betalen van maximaal 1 miljoen Canadese dollar voor elke niet-naleving van de effectenwet van Ontario. Op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar, reageerde Poloniex niet onmiddellijk. Volgens de OSC is er tot op heden slechts één crypto-activadealer geregistreerd bij Canadese effectenregelgevers.

En volgens de autoriteit zijn er tot op heden meer dan 70 platforms die nalevingsbesprekingen hebben geïnitieerd met Canadese effectenregelgevers.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo