Search
Close this search box.

Crypto voor Amerikaanse pensioenplannen ondersteunt door senator Cynthia Lummis

Als onderdeel van een gediversifieerde strategie voor hun pensioenplannen, zou Cynthia Lummis, de Amerikaanse senator en voorstander van Bitcoin, graag zien dat inwoners van de VS zich tot Bitcoin wenden. Senator Lummis verklaarde dat ze graag zou zien dat Bitcoin en andere crypto-activa een normaal onderdeel worden van gediversifieerde activatoewijzingen die worden gebruikt voor pensioenfondsen om het te beschermen tegen inflatie.

Dit gaf senator Lummis aan sprekend tijdens de CNBC Financial Advisor Summit op 29 juni. Ze voegde eraan toe ook graag te willen zien dat individuen Bitcoin en cryptocurrencies van hun voorkeur kunnen gebruiken die veilig zijn, die de hindernissen van de anti-witwaswet en de wet op het bankgeheim hebben gehaald. Het belang van het handhaven van een “gediversifieerde activaspreiding werd door Lummis benadrukt.

Ze waarschuwde voor de inflatierisico’s veroorzaakt door overheidsuitgaven en gelddruk. Volgens Lummis geeft het congres biljoenen en biljoenen dollars uit en overspoelt de Amerikaanse economie en de wereldeconomie met Amerikaanse dollars. Het is volgens Lummis onmogelijk dat ze de waarde van de Amerikaanse dollar niet kunnen verlagen. Toch is het vasthouden van digitale activa in iemands pensioenplan een nichepraktijk gebleven.

Hoewel Amerikaanse burgers crypto-activa in hun pensioenportefeuilles hebben kunnen opnemen sinds de Internal Revenue Service in 2014 voor het eerst richtlijnen over de sector heeft uitgebracht. Veel analisten zijn sceptisch over de trend, ondanks dat de eerste crypto-vriendelijke pensioenplannen in 2020 verschijnen. Aaron Pottichen, senior vice-president van Alliant Retirement Consulting, vertelde op 22 juni aan CNBC dat plansponsors in het algemeen nog steeds zeer onwaarschijnlijk zijn om welk type cryptocurrency dan ook in hun investeringsaanbod te willen opnemen.

Lummis kocht haar eerste Bitcoin in 2013 voor ongeveer $ 330. Ze onthulde tijdens het interview dat ze momenteel in totaal 5 BTC bezit. Ze benadrukte dat diversificatie de sleutel is en niet om all-in te gaan op BTC, ondanks haar Bitcoin-bullishness. Ze gaf aan niet te willen dat iedereen al zijn geld in Bitcoin stopt. Op dezelfde manier ze niet wil dat iedereen het in dollars stopt en het onder een matras legt, aldus senator Lummis.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.