Cryptobeleidsfunctionarissen gezocht bij Amerikaanse ministerie van Financiën voor bestrijden van misdaden in de industrie

Het Amerikaanse ministerie van Financiën is op zoek naar deskundig advies over cryptocurrencies om juridische uitdagingen in verband met de industrie aan te pakken. Financial Crimes Enforcement Network of FinCEN, het bureau van het Amerikaanse ministerie van Financiën, heeft twee sollicitaties voor cryptobeleidsmedewerkers geplaatst.

Er wordt door het bureau gezocht naar professionele expertise op het gebied van misdrijven die verband houden met digitale activa. Op 12 december is de sollicitatieoproep gepost. De twee fulltime en permanente posities zijn gericht op experts die gespecialiseerd zijn in crypto gerelateerde financiële bedreigingen en risico’s om bij te dragen aan de ontwikkeling van beleidsreacties op deze uitdagingen.

De verwachting vanuit FinCEN is dat de nieuwe beleidsmedewerkers inzicht zullen bieden op een breed scala aan gebieden, zoals digitale identiteit, regelgeving en financiële technologie. De autoriteit gaf aan dat GS-14- en GS-13-posities tenminste één jaar gespecialiseerde ervaring vereisen op een gerelateerde moeilijkheidsgraad. En in overeenstemming met de rangniveaus bij de federale dienst.

Het salaris voor beide functies varieert van $ 102.663 tot $ 157.709 per jaar volgens specificaties van FinCEN. Van de nieuwe experts verwacht FinCEN dat ze heel complexe en gevoelige opdrachten over crypto zullen uitvoeren. Hieronder valt bovendien het verstrekken van adviezen en andere richtlijnen aan financiële instellingen.

De autoriteit toont aan, met de laatste stap van FinCEN dat zij enigszins openstaat voor de feedback van de industrie. Het gaat hierbij om het geruchtenverbod van de zogenaamde zelf-gehoste crypto-wallets door het Amerikaanse ministerie van Financiën. De geruchtenblokkade voorziet in regels om “zelf-gehoste” cryptocurrency wallets te verbieden of ernstig te beperken, zoals begin december werd gemeld.

Dit is een ietwat dubbelzinnige categorisering van zelf bewaarde privésleutel. Verschillende leden van vertegenwoordigers van het Congres uitten op 9 december uitten hun verzet tegen het vermeende aanstaande verbod. Onder de leden bevonden zich Warren Davidson en Tom Emmer. Zij kwamen met het argument dat deze actie het Amerikaanse leiderschap en technologische innovatie zou belemmeren.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, en andere grote figuren uit de branche, sloten zich vervolgens bij de inspanning aan. Zij benadrukten dat een dergelijk initiatief niet de werkelijke risico’s in de crypto-industrie aanpakt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.