Cryptobeurzen: Wat waren de grootste in 2018 en verstoort Bakkt 2019?

Verreweg de meeste cryptobeleggers maken gebruik van een crypto-exchange of cryptobeurs om te beleggen. Wij maakten een overzicht van de grootste cryptobeurzen in 2018. Een van de grote gebeurtenissen voor 2019 is de lancering van Bakkt. Gisteren werd bekend dat zij 182 miljoen dollar ophaalden. Zullen zij het landschap van cryptobeurzen verstoren? Wij gingen op onderzoek uit.

De cryptobeurzen brengen vragers en aanbieders van cryptomunten bij elkaar. Er zijn veel verschillende beurzen. Sommigen werken wereldwijd en sommigen beperken zich tot bepaalde markten. De grootte van een cryptobeurs kun je meten aan de hand van de waarde van de transacties die via de beurs worden gedaan. Wij zetten de belangrijkste cryptobeurzen op een rij.

1. Binance

Binance is momenteel de grootste cryptobeurs ter wereld. Met een marktkapitalisatie van 1 miljard en ruim 130 verhandelbare cryptomunten heb je een ruime keuze tegen lage transactiekosten. Daarnaast is het de visie van Binance om in 2019 te groeien als faciliterende partij voor cryptomunten die de Blockchain gebruiken. Wij zullen Binance daarom in het nieuwe jaar volgen.

[letsreviewaffiliate url=”https://https://www.binance.com/?ref=36186757″ text=”Handelen op de grootste cryptobeurs ter wereld? Kies Binance” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

2. Coinbase

Coinbase is de een-na-grootste cryptobeurs ter wereld en staat vooral bekend om het feit dat zij bij hun cryptobeurs allerlei andere tools aanbieden. In cryptoland zijn de puristen minder te spreken over Coinbase omdat zij vergaande eisen stellen bij het aanmaken van een account. Zo wordt je niet alleen geacht een ID te overleggen maar ook jouw adres en werkgegevens te delen.

3. Kraken

Kraken is de laatste van de grote drie cryptobeurzen. Zij concentreren zich vooral op de grootte van het aanbod en bieden veel verschillende cryptomunten. Experts vragen zich af hoe vernieuwend Kraken nog is. Zij presenteren relatief weinig innovaties en verliezen dan ook langzaam hun plaats in de top-3.

Nederlandse cryptobeurzen

Er zijn twee Nederlandse cryptobeurzen actief. Hoewel zij internationaal niet bij de top horen bieden zij wel de mogelijkheid om in de Nederlandse taal te beleggen en uiteraard zijn zij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De eerste beurs, Bitvavo, heeft in de afgelopen jaren meer naam opgebouwd en is mede door de gunstige tarieven, populair. Litebit is iets minder bekend, maar biedt wel meer cryptomunten aan. Kortom, voor iedere belegger is nu al veel keuze te maken.

Wordt Bakkt dé crypto-echange voor 2019?

Cryptobeurs Bakkt is een initiatief van onder andere de gebroeders Winklevoss en de eigenaar van de New York Stock Exchange. Hun missie is om niet alleen toegang te bieden voor de particuliere belegger, maar ook uitgebreide faciliteiten voor het toetreden van institutionele beleggers. Een van de zaken waar zij aan werken is het aanbieden van gedekte crypto-opties. Dit betekent dat zij daadwerkelijk de cryptovaluta aankopen waarvoor een optie wordt gesloten. Daarnaast maken zij zich sterk voor de acceptatie van cryptomunten bij het grote publiek. Voor deze zogenoemde massa-adoptie krijgen zij support van onder meer Starbucks.

Op oudejaarsavond 2018 werd bekend dat zij ruim $ 182 miljoen aan funding hebben opgehaald bij grote investeerders zoals de Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, Microsoft’s investeringstak, M12, Pantera Capital, PayU, Naspers en Protocol Ventures. Nadat Bakkt haar opening in 2018 moest uitstellen hebben zij hun hernieuwde opening aangekondigd voor 24 januari 2019. Door formaliteiten en de Amerikaanse shut down lijken zij dit echter niet te gaan halen. Tijdens de toespraak op oudejaarsavond gaf CEO Kelly Loeffler aan dat Bakkt hier begin 2019 meer nieuws over naar buiten brengt.

Door deze vernieuwing en steun van grote partijen zou Bakkt weleens dé cryptobeurs voor 2019 kunnen worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.