Search
Close this search box.

Cryptocurrency-betalingen verboden in Turkije

Crypto-houders zullen door een nieuw verbod in Turkije verboden worden hun digitale activa te gebruiken voor betalingen. Los hiervan moet het verbod voorkomen dat betalingsproviders fiat onramps leveren voor crypto-uitwisselingen. Het verbod zal op 30 april in werking treden, volgens een aankondiging van vrijdag door de Centrale Bank van de Republiek Turkije.

Hierdoor worden alle cryptobetaling oplossingen en partnerschappen illegaal. Elk direct of indirect gebruik van crypto-activa bij betalingsdiensten en de uitgifte van elektronisch geld, zal worden verboden, verklaarde de bank. Banken zijn uitgesloten van de verordening. Toch kunnen betalingsaanbieders geen stortings- of opnamediensten aanbieden voor crypto-uitwisselingen.

Het betekent wel dat gebruikers nog steeds Turkse lira kunnen storten op crypto-uitwisselingen met behulp van overboekingen van hun bankrekeningen. In Turkije worden betalingsproviders en digitale wallets veel gebruikt om fiatgeld over te dragen naar crypto-uitwisselingen en vice versa. Zo werkte de grote wereldwijde beurs Binance samen met de lokale betalingsprovider Papara.

Toen deze voor het eerst de Turkse markt betrad om een lira onramp te bieden voor verschillende cryptocurrencies. Voor gebruikers houdt deze nieuwe verordening in dat zij twee weken de tijd hebben om hun saldo te vereffenen als ze uitsluitend betalingsproviders gebruiken als fiat-to-crypto-gateways. De Turkse regering heeft historisch gezien altijd een stevige grip gehad op het betalingsecosysteem.

Turkije verbood in 2016 de grote wereldwijde betalingsprovider PayPal in het land. De afgelopen maanden was cryptoregulering een hot topic voor Turkije. Het Turkse ministerie van Financiën en Financiën kondigde vorige maand aan, het crypto-ecosysteem te zullen gaan monitoren. En dat het zal samenwerken met de Centrale Bank, Bankregelgeving en Toezichthouder en Capital Markets Board om crypto te reguleren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.