Cryptohandelaar in Hong Kong wordt van $ 450K beroofd door gewapende overvallers

Een vrouw in Hongkong is van ongeveer 3,5 miljoen Hongkongse dollar, $ 450.000, beroofd door overvallers die zich voordeden als kopers van cryptovaluta. De politie van Hongkong voert nu een klopjacht uit op de bende, volgens een rapport van de South China Morning Post op dinsdag. De groep opereerde door één lid meerdere transacties met het slachtoffer te laten voltooien, onthulde een woordvoerder van de politie.

Vermoedelijk deed de bende dit om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. En inderdaad kwamen drie eerdere deals aan het licht, variërend tussen $ 77.000 en $ 90.000, uit een onderzoek naar de zaak. De andere leden van de bende haastten zich naar de plaats, op de dag van de overval, het moment hun collega de Tether-tokens ontving in ruil voor de betaling van $ 450.000.

In het kantoor waar de deal plaatsvond, sloten zij de vrouw op, gewapend met messen. Echter, zij deden dit nadat ze de iPhone en de $ 450.000 hadden gestolen van de vrouw. De vrouw kon haar tweede telefoon gebruiken om haar man te informeren, volgens het rapport. Haar man nam vervolgens contact op met de politie. Naar verluidt, heeft de oom van de vrouw die haar begeleidde naar de ontmoetingsplaats, vier mannen de plaats zien ontvluchten, gaf de politie aan.

Tijdens de aanval was de vrouw gelukkig ongedeerd, in tegenstelling tot andere slachtoffers die lichamelijk letsel hebben opgelopen. Sommigen hebben zelfs de dood opgelopen door bandieten die cryptovaluta wilden stelen. Om aan gewapende inbrekers te ontsnappen, moest een Noorse Bitcoin-miljardair in mei 2019 noodgedwongen van zijn balkon op de tweede verdieping springen.

Voor een losgeld van $ 740.000 in BTC werd de Singaporese Mark Cheng in 2020 ook ontvoerd en gemarteld. Een ander incident dat eerder in januari plaatsvond, weerspiegelt de manier van hoe de overvallers te werk gaan. In dat geval verloor het slachtoffer ongeveer $ 386.000 aan de bende. Naar verluidt zijn incidenten met crypto gerelateerde overvallen een bedreiging in Hong Kong.

In 2020 registreerde de politie van de stad 242 overvalzaken over cryptovaluta, volgens SCMP. Vergeleken met het cijfer in 2019 is dit een stijging van 103%. De politie arresteerde in augustus drie mannen in verband met het stelen van ongeveer $ 30.000 van Bitcoin-geldautomaten in de stad.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.