Search
Close this search box.

Cryptolunch 3-12: Bitcoin en Altcoins dalen verder na het weekend + 5 opvallendste Bitcoin-transacties

Na het weekend lijken de Bitcoin en Altcoins de week redelijk katerig gestart te zijn. Na een herstel eind vorige week zakken de koersen nu weer in.

Lunchoverzicht Bitcoin en Altcoins top 10

Na een weekend met dalende koersen laat ons crypto-overzicht vandaag weinig positiefs zien. Zowel de koers van Bitcoin als van de meeste Altcoins zijn negatief. Alleen de Monero (XMR) laat nog een kleine plus zien. Ook de eerste negatieve weekresultaten zijn weer zichtbaar, nadat alle cryptomunten vanmorgen nog een positief weekresultaat kenden.

Cryptolunch 3 december: Bitcoin en Altcoins weer negatief.
Cryptolunch 3 december: Bitcoin en Altcoins weer negatief. Live koersen vastgelegd om 12.40 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ook buiten de top 10 zijn de koersen van de Altcoin top 25 negatief. Uitzonderingen op deze regel vormen de Ethereum Classic (ETC) en Maker (MKR), die respectievelijk + 4,54% en + 2,08% noteren. Ontology (ONT), Tezos (XTZ) en Bitcoin Gold (BTG) noteren negatieve weekkoersen. De weekkoersen van de andere cryptomunten zijn positief. Tezos (XTZ) zorgt met -3,34% ook voor de grootste daling van de afgelopen 24 uur.

De vijf opvallendste Bitcointransacties

In de loop der jaren zijn er enorm veel Bitcoin-transacties geweest. Daartussen zaten ook een aantal opvallende. Wij zetten de vijf meest opvallende op een rij.

  • De grootste Bitcoin-transactie ooit.

Op 22 november 2013 vond de grootste Bitcoin-transactie ooit plaats. In één transactie verwisselden 194.993 BTC van eigenaar. Tegen de koers van toen was dit een waarde van 147 miljoen dollar. De ontvanger tagde de transactie dan ook met de opvallende tekst ‘Shit Load of Money’.

  • De veiling die Bitcoins legaliseerde.

Bitcoins werden en worden ook vaak gebruikt in illegale transacties. De eerste grote slag die de FBI op dat gebied aan criminelen toebracht was het oprollen van Silk Road. Bij die operatie werden ook 30.000 Bitcoins in beslag genomen. In 2014 werden deze door US Marshalls geveild. Voor veel mensen was dit de erkenning dat de overheid inzag dat Bitcoins een goed met zekere waarde vertegenwoordigde. De gelukkige koper was investeerder Tim Draper, die sindsdien miljoenen verdiende en nog op veel veilingen zou toeslaan.

  • Bitcointransacties in de ruimte.

Een andere opvallende Bitcointransactie zorgde ervoor dat je niet met beide benen op de grond kon blijven staan. In 2016 ontwikkelde het mining-bedrijf Genesis Mining een 3d-model van een Bitcoin en bond deze, voorzien van een paper wallet, aan een weerballon. Vanuit Engeland steeg deze op tot 20 KM hoogte. Op dat moment voerde men een transactie van 1 BTC uit. Later steeg de ballon tot een maximale hoogte van 34 KM en men besloot nog een Bitcoin over te boeken. Beide transacties slaagden, waarmee de eerste Bitcointranscactie(s) een feit was.

  • Miljoenen voor een Pizza.

Het is een legendarisch verhaal, maar ook te illustratief om niet te vertellen. Op 22 mei 2010 vroeg een gebruiker van een forum aan de forumleden om 2 pizza’s te bestellen, te betalen en die bij de vrager thuis te laten bezorgen. In ruil daarvoor zou hij 10.000 Bitcoin betalen. Er reageerde een andere gebruiker en de deal was een feit. Sindsdien gelden deze twee pizza’s als de duurste ter wereld. Volgens de thread duurde het overigens even voordat zijn aanbod geaccepteerd werd. Ook valt te lezen dat deze deal daarna meerdere keren heeft plaats gevonden. Waarschijnlijk lag deze deal achteraf toch wat zwaar op de maag.

  • Bitcoinbetalingen aan Satoshi Nakamoto.

De laatste bijzondere transactie in het overzicht is een verzameling van transacties. Veel mensen blijken als dank voor de ontwikkeling nog steeds een klein bedrag aan Bitcoins te betalen op een wallet van Satoshi Nakamoto. Dat deze door een programmeerfout niet kan worden geleegd en dat Satoshi onvindbaar is en zijn wallets niet lijkt te gebruiken mag de pret of dankbaarheid klaarblijkelijk niet drukken. Op een speciale site is het verloop in de wallet te zien. Inmiddels is Satoshi alleen op deze wallet al ruim 16 Bitcoin rijker.

 

 

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.