Cryptolunch lijstje: 5 x een maffe cryptomunt

Terwijl de Bitcoin en Altcoins stevig in de greep zijn van de volgende cryptocrisis moet er toch wat te lachen zijn. Daarom presenteren we in deze lunchlijst bij de cryptolunch van 7 december 2018 vijf bizarre cryptomunten. Er moet immers toch iets te lachen overblijven als de koersen daar geen aanleiding toe geven.

Veel initiatiefnemers van cryptomunten zijn ervan overtuigd dat hun idee, al dan niet met wat creatieve Blockchain-toepassingen, de volgende wereldrevolutie zal inluiden. Daarnaast staan ICO’s steeds vaker bekend als de ideale manier om mensen op te lichten. Je verzamelt geld en zodra investeerders ongeduldig worden verdwijn je, letterlijk, met het opgehaalde kapitaal. In zo’n markt is het wachten op een tegengeluid. In dit lijstje vind je vijf van die grappige en nutteloze tegengeluiden.

  • Useless Ethereum Token

We zetten direct stevig in. De ontwikkelaars van deze token presteren exact datgene wat ze beloven: helemaal niets! Ze leggen het zelf het beste uit op hun website. We citeren: ”

Wait… is this a joke? Is it a scam?

Neither! This is real—and it’s 100% transparent. You’re literally giving your money to someone on the internet and getting completely useless tokens in return.

There are no “whitepapers,” no “products,” and no “experts.” It’s just you, me, your hard-earned Ether, and my shopping list.”

Zo’n initiatief is natuurlijk volkomen kansloos, zou je zeggen. Toch claimt de website al meer dan $ 26.000,- te hebben opgehaald. Als je de site toch bezoekt, vergeet dan niet om het logo even te bekijken.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

  • Deeponion

Privacy is altijd een discussie als het over cryptotransacties gaat. Daarbij wordt cryptovaluta nog wel eens gebruikt om illegale handel via het ‘dark web’ te financieren. Het ‘dark web’ bereik je via het TOR-netwerk en een onion-browser. Deeponion is de, naar hun eigen zeggen, meest anonieme cryptomunt ter wereld. Ook is deze verhandelbaar via het TOR-netwerk. Inmiddels is deze aparte cryptomunt gewoon te verhandelen, ondanks het onheilspellende introfilmpje.

  • De moon-coin

Over de mining van cryptomunten is ook genoeg te doen. Hoeveel munten moet je eigenlijk in omloop brengen en wanneer? Deze maan-adepten hebben wel een idee. Zij bepalen de hoeveelheid beschikbare cryptomunten op basis van de gemiddelde stand van de aarde tot de maan. Ook hebben zij hun eigen moon world blockchain waar je jouw decentrale apps kunt bouwen. Eerlijk is eerlijk, als je jouw project vorm kunt geven met het maanmannetje krijgt ‘decentraal’ toch een andere dimensie. Wie na het lezen van dit verhaal eerder denkt aan dementie komt bedrogen uit. Ook de Mooncoin is gewoon verhandelbaar en heeft volgens de website al 53.000 adressen met tegoed uitgegeven.

  • Do you give a f*ck

Uiteraard zouden wij nooit lelijke woorden gebruiken, maar deze cryptomunt heet nu eenmaal de F*cktoken. Het idee erachter is grappig gevonden. De bedoeling is dat je deze tokens koopt om te gebruiken voor social media ratings. Heb je een post, blog of andere bijdrage gelezen, bijvoorbeeld op Reddit?  Dan stellen de makers de vraag ‘do you give a f*ck (or two)?’ als je de bijdrage leuk vindt kan je dat letterlijk doen. Als de bijdrage niet interessant vindt, ’than you don’t give a fuck’ en houd je jouw f*ck lekker op zak. Voor de kijkers op het werk of in een publieke ruimte: afgezien van de naam zijn er geen onwelvoeglijke beelden te zien of te horen in onderstaand filmpje. Overigens kun je nog geen f*ck uitgeven, ondanks hetgeen er in de roadmap wordt beweerd.

  • De weirdo die mainstream werd: Dogecoin (DOGE)

Als laatste grappige cryptomunt bekijken we de Dogecoin (DOGE). Deze munt is gebaseerd op het verschijnsel ‘doge‘, oftewel de menselijke kenmerken die een hondenkop soms kan hebben. Er zijn op internet bewegingen, social media communities en blogposts over dit verschijnsel. De mascotte is een Japanse Shiba Inu hond. De kop van deze hond werd dan ook het logo van de gelijknamige munt, Dogecoin, die door een gebruiker van Reddit in 2013 werd gelanceerd. Vlak na de lancering werd deze munt zo populair dat hij de Bitcoin overtrof en een koes van liefst $ 400,- haalde. Tegenwoordig is de Dogecoin (DOGE) uitgegroeid tot een mainstream munt die standaard in de top 25 Altcoins is terug te vinden.

 

 

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.