Search
Close this search box.

Cryptotransacties van meer dan $ 1.200 zullen door Turkse regering gevolgd worden

Nu moeten crypto-uitwisselingen met een aanwezigheid in Turkije de Financial Crimes Investigation Board of MASAK informeren over cryptotransacties van meer dan 10.000 Turkse lira of $ 1.200. Lütfi Elvan, de Turkse minister van Schatkist en Financiën kondigde gisteravond het nieuwe beleid aan op een live-uitzending van CNN Turk.

Elvan deelde live-tv updates over de ontwerpverordening voor cryptovaluta van de regering, twee weken na een fraude van $ 150 miljoen waarbij een grote crypto-uitwisseling in Turkije betrokken was. Crypto is door de Centrale Bank van Turkije gedefinieerd als een niet-monetair actief en heeft het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel verboden.

De tweede stap was om MASAK de bevoegdheid te verlenen om crypto-uitwisselingen te auditen en toezicht te houden, merkte Elvan op. MASAK heeft een richtlijn opgesteld voor crypto-uitwisselingen waarin de regels en boetes voor het melden van transacties zijn opgenomen, volgens Elvan. Hij gaf aan dat MASAK volledige auditautoriteit heeft over crypto-uitwisselingen.

Nu zijn crypto-handelsplatforms verplicht om de informatie van hun actieve gebruikers met MASAK te delen. Voor alle verdachte activiteiten op hun platformen zijn ze aansprakelijk. Voor het informeren van MASAK over transacties ter waarde van meer dan 10.000 Turkse lira binnen 10 dagen na de handel, zijn ze ook verantwoordelijk, volgens de minister.

Er is een juridisch concept opgesteld in samenwerking met de Banking Regulation and Supervision Agency, Capital Markets Board en Revenue Administration onder voorzitterschap van de viceminister, kondigde Elvan aan. Dit werd vorige maand gemeld door CoinTelegraph. Tijdens het onderzoek werden volgens Elvan ook meningen van lokale experts en vertegenwoordigers van crypto-uitwisselingen ingenomen.

De minister voegde eraan toe dat het definitieve ontwerp binnenkort klaar zal zijn voor goedkeuring door president Recep Tayyip Erdoğan. De Turkse politie had 62 mensen aangehouden na de crypto-uitwisselingsfraude van Thodex. Zo meldde CoinTelegraph in april. Turkije heeft een duidelijke regelgeving en eerlijke belastingheffing nodig met betrekking tot crypto om verder slachtofferschap van lokale crypto-gebruikers te voorkomen, volgens de lokale experts.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.