Search
Close this search box.

CZ niet verantwoordelijk voor BSC, Uniswap-fraude op tv. ‘Groen licht’ voor miners?

Krijgen groene miners toestemming?

Terwijl China op weg is naar een meer koolstofneutraal beleid, werd vorige week gekeken naar het recente harde optreden tegen cryptocurrency-miners. Toen het Sichuan Energy Regulatory Office een symposium over het onderwerp organiseerde, neuriede de provincie in het zuidwesten van China deze week een iets ander deuntje.

Doordat er goedkope energie wordt opgewekt uit een ontwikkeld waterkrachtsysteem, heeft de provincie een zware mining concentratie. Het symposium kwam niet tot een oplossing, wat leidde tot speculatie dat de groene energie van de provincie tot veel positievere regelgeving zal leiden.

Aan deze speculatie voegde CEO van mining machinefabrikant Canaan, Zhang Nangeng, toe door China op te roepen rekening te houden met miners die werken met groene energie. Volgens de CEO geven miners met winstoogmerk de voorkeur aan regio’s met lage elektriciteitsprijzen die wijzen op een overaanbod en waarschijnlijk energieverspilling. De CEO wees er ook op dat Bitcoin-miners ook helpen bij het creëren van banen in verarmde regio’s en bijdragen aan de fiscale schatkist.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat China mijnwerkers zal blijven toestaan om in regio’s als Binnen-Mongolië gebruik te blijven maken van door kolen aangedreven elektriciteit, maar voor Sichuan is er zeker een argument voor de lucratieve mijnbouwindustrie.

Nieuws op staatstelevisie over Uniswap rug pulls

De nationale televisiezender CCTV-13 berichtte op 2 juni in hun News Room-segment over fraude met virtuele valuta. Ze introduceerden in het verslag, hoe een virtuele valuta TRTC op Uniswap werd genoteerd, voordat alle liquiditeit werd verwijderd. Toen ze demonstreerden hoe de frauduleuze activiteit werd uitgevoerd, was SlowMist, blockchain slimme contractauditor, ook te zien.

59 ETH, ter waarde van ongeveer $ 100.000, werden in de TRTC-zaak uit de pools verwijderd. Met een waarschuwing over de risico’s van financiële fraude op cryptocurrency-platforms zoals Uniswap, sloot CCTV-13 het verslag af. Hayden Adams, Uniswap-oprichter, berichtte op Twitter ten onrechte over het segment, waardoor de videoclip werd verward met een positief rapport.

Adams heeft blijkbaar niet zoveel tijd besteed aan het oefenen van zijn mandarijn als andere vroege Ethereum-pioniers, namelijk Vitalik Buterin en Gavin Wood. Beide beheersen de taal behoorlijk.

BS en C?

CZ, Binance-oprichter, distantieerde zich verder van Binance Smart Chain in een Chineestalig interview op 29 mei. Hij beweerde dat Binance geen controle heeft over de chain en dat het niet verantwoordelijk was voor de totstandkoming ervan. BSC is een gemeenschapsproject geweest en hij spreekt zelden met het team erachter, suggereerde hij vriendelijk.

Mogelijk nadat een reeks hacks en exploits de verschillende ‘slimme chains’ hebben achtervolgd die verder nut bieden om tokens en hun gebruikers uit te wisselen, heroverwegen Binance en concurrerende Chinese beurzen hun positionering.

Geen Bitcoin, maar blockchain

China heeft zijn pro-technologische houding niet teruggeschroefd, ondanks de steeds strengere regelgeving. Het ministerie van Human Resources en Sociale Zekerheid en het ministerie van Industrie en Informatietechnologie hebben nieuwe standaarden voor blockchain-technici vrijgegeven op 31 mei. De normen beschrijven welke vaardigheden en kerncompetenties vereist zijn om in de industrie te werken.

CBDC-airdrop van $ 6,2 miljoen

Terwijl het de vrijgave van de digitale valuta van de Centrale Bank blijft pushen, lanceert Peking nog een digitale yuan-loterij. Op 2 juni kondigde het lokale financiële toezicht en de administratie van Peking aan dat de regering de gratis valuta zal verdelen onder burgers die zich vóór 7 juni aanmelden. In dezelfde week dat de voormalige directeur van de People’s Bank of China, Yao Qian, verklaarde dat de digitale yuan niet worden gebruikt als bewakingsinstrument, komt deze aankondiging.

De technologie was in eerste instantie ontwikkeld om de controle van de particuliere sector over de betalingssector tegen te gaan, beweerde Yao Qian. Op dit punt blijft de westerse wereld misschien sceptisch. Gezien de nationale dominantie van Alipay en WeChat-betalingen, is echter de noodzaak om de particuliere sector in evenwicht te brengen, zeker aannemelijk.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.