Search
Close this search box.

Daling Bitcoin in november: wat zijn de effecten?

Wanneer je een website over cryptocurrency opent, zoals CryptoClan.nl, kun je niet om de berichten heen over de waarde van de Bitcoin. Waar de Bitcoin koers sinds begin november een flinke stijgende lijn liet zien, zakte de waarde van de cryptomunt in de laatste week van november binnen no time met 2000 dollar. Waar komt dit door en wat zijn de effecten van deze daling? En hoe staat het überhaupt momenteel met de waarde van de Bitcoin? Je leest het in dit artikel.

Bitcoin koers moet even afkoelen: correctie eind november

Kijken we naar eerdere stijgingen en dalingen binnen de cryptocurrency dan is het niet heel vreemd dat de waarde van Bitcoin na weken met grote stijgingen ineens begint te kelderen. De koers wist binnen enkele minuten ruim duizend dollar te verliezen, wat al gauw richting de tweeduizend ging. Inmiddels is het herstel van de Bitcoin koers alweer aan de gang, wat betekent dat de waarde van de digitale munt weer iets hoger ligt. Ontstaat zo’n daling uit het niets of kunnen we bepaalde zaken aanwijzen waardoor het logisch is dat de Bitcoin in waarde is geminderd?

Ja en nee: over het algemeen geldt dat wanneer de waarde van cryptocurrency binnen een aanzienlijk korte tijd ontzettend snel stijgt er ooit een correctie plaats moet vinden. De Bitcoin koers steeg in de afgelopen maanden en weken heel hard, net als de koersen van andere cryptocurrency. Het geheel steeg zelfs zo snel dat de koers bijna z’n oude record naderde – althans: tot het eind van november. De keerzijde van een snelle stijging kwam al gauw inzicht, want als we iets hebben geleerd van dit soort stijgende lijnen is het dat er altijd een keerpunt komt met een (lichte) daling.

Nog wel of niet investeren in Bitcoin?

Met dit Bitcoin nieuws vragen investeerders en potentiële geïnteresseerden zich af of het nog wel interessant is om te investeren in Bitcoin. Ook hierop is het antwoord: ja. Bitcoin-expert Ki Young Yu tweette hierover dat hij positief is over de verdere vooruitzichten van de koers. Volgens hem en andere professionals is de daling puur een technische correctie waarvan het heel logisch is dat ‘ie er is. Mensen die momenteel geld hebben zitten in Bitcoin moesten weliswaar even slikken toen de daling zo snel werd ingezet, maar over het algemeen geldt dat er voor nu geen vuiltje aan de lucht is. Het is altijd lastig om in te schatten wat de koers van cryptocurrency gaat doen. Door eerdere dalingen en stijgingen kan er in ieder geval wel wat worden voorspeld – iets wat experts momenteel doen voor Bitcoin.

Daarom is het voor bezitters van Bitcoin nog zeker interessant om dergelijke cryptocurrency aan te schaffen. Voor nieuwkomers kan het wellicht wat duur zijn om Bitcoin aan te schaffen, te zien aan de huidige waarde van de munt. De verwachting is dan ook dat de digitale munt voornamelijk investeringen krijgt van beleggers die er op langere termijn geld in willen stoppen. Ki Young You stelde zelfs in zijn tweet dat hij verwacht dat de oude top van 20.000 dollar binnen enkele dagen gehaald gaat worden. Of dat zo is is natuurlijk nog maar de vraag: het kan heel snel gaan met stijgen, maar uiteraard ook met dalen.

Minder aandacht in de media voor stijging Bitcoin

Wat opvallend is aan de huidige stijging met de daling tot gevolg is dat er minder aandacht in de traditionele media wordt geschonken aan de Bitcoin koers. Dat is bijzonder, omdat dat drie jaar geleden (in 2017) wel even anders was. In dat jaar steeg de waarde van de Bitcoin tot een absolute top met een stroom aan berichten in de media als gevolg. Dit jaar lijkt het wel of de stijgende lijn in de Bitcoin koers niet bestaat wanneer het aan de traditionele kranten en (online) nieuwswebsites ligt. Waar dat precies aan ligt is onduidelijk; misschien is het wederom corona die roet in het eten gooit.

Ook kan het liggen aan het feit dat het nu voornamelijk grote institutionele beleggers zijn die Bitcoin omarmen. Eerder waren dat vooral particuliere beleggers, waardoor de nieuwswaarde voor lezers van online en offline nieuwsberichten wellicht wat hoger lag. Mocht de Bitcoin koers na deze actuele daling weer zodanig stijgen dat de waarde in de buurt van de oude top komt of nog beter: het oude record overtreft, dan is de kans groot dat er wel meer aandacht wordt geschonken aan de virtuele munt. Mochten particulieren momenteel toch beslissen om (weer) massaal in te stappen dan zorgt dat uiteraard voor een snellere stijging van de koers.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.